Партньор на Проватон
 Въпроси, с които да разберете дали да останете в тази връзка

Въпроси, с които да разберете дали да останете в тази връзка

Сподели в

Да остана или да си тръгна? Този въпрос мъчи много жени, които продължават да стоят в токсични връзки, връзки, от които не се чувстват щастливи, връзки, в които продължават да стоят, защото се страхуват да останат сами.

Причините да продължавате да се потапяте в емоционалното си нещастие са много. Понякога обаче не можете да осъзнаете положението си. Убеждавате се, че всичко е наред, че връзката и партньорът ви са точно за вас, че това са моментни глупости, на които да не обръщате внимание. Докато не стане късно за оправяне на отношенията.

За да разберете къде се намирате в емоционално отношение, отговорете си на тези въпроси.

Дразни ли ме партньорът ми през повечето време

Раздразнението е силен и явен показател, колкото и повърхностно да изглежда това на пръв поглед. Степента на раздразнение и типовете поведения, които ви дразнят са наистина показателни за това доколко още можете да издържите във връзка с този партньор, който ви причинява подобни усещания.

Имам ли очаквания за това как искам да се отнася партньорът ми към мен и често ли съм разочарована

Много е важно да си дадете ясна оценка на това как се чувствате заради неговото отношение към вас. Ако имате определени очаквания и си представяте как бихте искали половинката ви да се държи с вас, а не получавате очакваното, това напрежение ще натрупа гняв и тъга у вас. Ще започнете да се чувствате все по-раздразнени и нещастни с времето.

Завиждам ли на други хора за хармоничните им връзки

Ако завиждате на другите за перфектните им връзки, значи определено нещо във вашата ви смущава и то много дълбоко. Връзките на другите почти със сигурност не са перфектни, но на вас ви се вижда така, защото не сте доволни от вашата и се чувствате зле.

Страх ли ме е да кажа какво изпитвам от страх да не предизвикам проблеми

Един огромен проблем, който пречи на много жени да живеят щастливо е страхът от искрено изразяване на чувствата. Те се притесняват да говорят открито пред партньорите си, за да не ги ядосат, да не останат сами или просто заради страх от реакциите на партньора. Това притъпяване на собствените желания и нужди причинява много емоционални страдания.

Вярвам ли му и той на мен

Проблемите с доверието в една връзка могат да предизвикат сериозни сътресения в отношенията, включително раздяла. Когато партньорите не могат да си имат доверие един на друг, това поражда постоянни съмнения, ревност, изравя други проблеми на повърхността и ги поставя между партньорите.

Аз и партньорът ми оставяме ли проблемите да се натрупват преди да експлодират

Някои двойки, които имат трудности в комуникацията и които имат различни очаквания и стремежи за бъдещето си, често потискат проблемите, замитат ги под килима, докато те не експлодират в даден момент.

https://www.az-jenata.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *