Партньор на Проватон
 Лилия Христова: Всички градини във Варна работят при строго спазване на мерките за работа в условията на COVID 19

Лилия Христова: Всички градини във Варна работят при строго спазване на мерките за работа в условията на COVID 19

Сподели в

Към момента работят всички 51 общински детски градини в условията на строго спазване на мерките за работа в условията на COVID 19, съобщи за Varna24.bg Лилия Христова, директор на дирекция “Образование и младежки дейности” в Община Варна.

 

“Наблюдава се постепенно увеличаване на броя на децата в групите. При повече от 20 деца в група се създават условия за разделянето им в подгрупи в общото помещение и строг контрол на дезинфекция и всички санитарни изисквания.

 

При промяна на обстановката могат да се изготвят нови графици, които се съгласуват с родителите.

 

Класирането за първа група и яслените групи в детските градини ще бъде обявено до 17 ч. на 22-ри юни. Записването на класираните деца започва на 23 юни и приключва на 26 юни до 16:30 часа.

 

Важно е родителите да запишат децата в посочените срокове. В противен случай децата губят местата си и отпадат от класирането. Документите, които родителите следва да представят при записването са: лична карта за сверка, копие от акт за раждане на детето и документи, доказващи наличието на допълнителни критерии, съгласно Наредбата. Не е необходимо да се представя документ за адресна регистрация с изключение на случаите, в които адресът е променен след 10 май 2020 г. или родителят доказва уседналост с удостоверение за “история на адреса“.

 

По информация на дирекция “Здравеопазване“ в самостоятелните детски ясли за класиране на 22-ри юни са обявени 535 места за целодневен прием. Срокът за потвърждаване на приетите деца е от 23.06.2020 г. до 10.07.2020 г. при спазване на противоепидемичните мерки”, обясни Лилия Христова.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *