Партньор на Проватон
 Корнелия Нинова: Виновниците за избитите стада в Странджа трябва да понесат своята отговорност

Корнелия Нинова: Виновниците за избитите стада в Странджа трябва да понесат своята отговорност

Сподели в

Мен ме обвиниха,че организирам преврат срещу правителството. ГЕРБ подадоха сигнал до прокуратурата, че съм заплаха за националната сигурност. Не се огънахме и с колегите депутати останахме до хората

 

Корнелия Нинова

 

Фейсбук

 

Помните ли Шарково, Болярово, баба Дора, Ани и стотиците животни, избити в Странджа?

 

Ние бяхме там. Правихме жива верига, за да ги защитим.

 

Бяхме в домовете им, бяхме до тях на протеста.

 

Мен ме обвиниха,че организирам преврат срещу правителството. ГЕРБ подадоха сигнал до прокуратурата, че съм заплаха за националната сигурност. Не се огънахме и с колегите депутати останахме до хората. Истината победи.

 

Днес е ден за справедливост. Върховният административен съд се произнесе окончателно.

 

Ето само част от мотивите му: “В разглеждания казус липсват убедителни доказателства за развитието на болестта чума по дребни преживни животни във времето и в конкретния регион.”

 

Това решение дължим на една смела българка – Ани, която не се предаде и заедно доведохме битката докрай.

 

Но не трябва да спираме дотук. Виновниците трябва да понесат отговорност.

 

Епицентър. бг припомня, че още в средата на август 2018 година лидерът на БСП поиска министърът на земеделието Румен Порожанов и вътрешният министър Валентин Радев да си ходят, а премиерът Бойко Борисов да понесе отговорност. Тогава излязоха резултати от лабораторията, която потвърди, че няма чума в Странджа. В отговор на призива Борисов обяви: Не очаквайте и от мен да галя козички. А Цветан Цвеетанов обяви лидер на БСП за главен превратаджия в държавата.

 

“Докъде стигна превратът, до официалната информация, че изследваните проби в 3-километровата зона в Странджа няма чума. Два месеца след началото на проблема няма умряло животно. Единствените умрели са убитите от режима на правителството“, каза Нинова на специален брифинг на 23 август 2018 година..

 

Тя добави, че когато ходела да гали козичките по главата в Странджа, е поела отговорност, ако разнесе заразата с обувките си, да се оттегли, но това не се е случило и затова сега попита каква отговорност ще поеме премиерът Борисов.

 

„Надявам се някой ден прокурор да погали премиера Бойко Борисов по главата, включително за това, което причини на Странджа”, подчерта Нинова.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *