Партньор на Проватон
 Стана ясно кои са новите двама, установени с коронавирус във Варна

Стана ясно кои са новите двама, установени с коронавирус във Варна

Сподели в

Новите два случая на коронавирус от днес във Варна са на лица, контактни с мъжа, който е донесъл заразата от огнище в Родопите, научи Varna24.bg от официална информация, споделена на сайта на РЗИ-Варна.
Там се посочва следното:
Във връзка с разпространението на заболяването COVID-19 на територията на гр. Варна и областта, РЗИ Варна информира:
На 15 юни е регистриран нов случай на лице, мъж, с положителна проба за заболяването COVID-19. Прегледан е в Инфекциозна клиника Варна и е хоспитализиран за болнично лечение.
На 16 юни са регистрирани 2 случая на лица, потвърдени с положителна проба за COVID-19, които са контактни на пациента от 15 юни – жена, на лечение в инфекциозна клиника гр. Варна и мъж, с леки симптоми, оставен на домашно лечение.
Продължава работата по издирването на лица, които са били в контакт с новорегистрираните случаи.
Както медията ни съобщи, 55-годишният мъж, който ден по-рано бе установен като заразен с коронавирус, се е завърнал от огнище на заразата в Родопите. По непотвърдена информация той е пастор. Под наблюдение вчера бе взета неговата съпруга, която е един от новите случаи от днес.
Коментар, изпратен до медията ни гласи следното: “Мъжът не е настанен в Инфекциозна клиника към УМБАЛ “Св. Марина”, а в белодробното отделение и от това отделение всички болни са пръснати по други отделения. За съжаление няма никаква организация в болницата, защото за тия болни нямаше легла.”

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *