Партньор на Проватон
 Кебапчийници и лунапарк превзеха най-големия паркинг в кв. “Младост”

Кебапчийници и лунапарк превзеха най-големия паркинг в кв. “Младост”

Сподели в

Жители на варненския квартал “Младост” се жалват от шум и липса на паркоместа заради изграден лунапарк на мястото на най-големия паркинг в района – този до ледената пързалка и спортно-развлекателния комплекс.
В писмо до Moreto.net те алармират, че поради заетите от лунапарка паркоместа се налага автомобилите да се паркират неправилно по тротоари и зелени площи, където биват глобявани.
Друг проблем е и шумът, който се вдига до късно вечер от блъскащите се колички. Според авторите на писмото кметство “Младост” е организирало псевдо-фестивал наречен “Семеен фестивал”, който всъщност е нищо повече от сцена, бира, кебапчета и лунапарк. И всичко това за сметка на живущите в непосредствена близост.
“Нормално ли е подобни неща да се правят в жилищна зона, в непосредствена близост на жилищни блокове и то на паркинг, където живущите паркират?”, питат гражданите.
Публикуваме писмото без редакторска намеса.
“Нормално ли е според вас паркинг в жилищен квартал да се превърне в Лунапарк и то за вече повече от 2 седмици? Постоянно се говори за недостига на паркинги в града, а кметство Младост решава да направи псевдо-фестивал наречен “Семеен фестивал” със сцена, бира и кебапчета и Лунапарк към него на паркинга на Ледена пързалка! Това ли му е семейното – бирата и кебапчетата???
Да не говорим за шума, който се вдигаше от сцената, а в момента от самите блъскащи колички! Измиха си ръцете с наредбата, че им било предписано след 22ч. шум да не вдигат и толкова.
Нормално ли е подобни неща да се правят в жилищна зона, в непосредствена близост на жилищни блокове и то на паркинг, където живущите паркират?
Кой ги разрешава тези неща? Толкова ли спечели от наема общината, та реши да причинява дискомфорт на гражданите? Вместо това да глобяват всички неправилно паркирали автомобили по тротоари и зелени площи и ще си напълнят касата!
Безобразието в нашите общини продължава, за огромно съжаление!”

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *