Партньор на Проватон
 Барове и дискотеки остават затворени до 30-и. С маски вече само в обществения транспорт, болници и аптеки

Барове и дискотеки остават затворени до 30-и. С маски вече само в обществения транспорт, болници и аптеки

Сподели в

Считано от 15 юни до 30 юни не се разрешават посещенията в дискотеки, пиано-барове, нощни барове, клубове и други подобни. В същия период не се разрешава провеждането на групови празненства на закрито с присъствието на повече от 10 души, в т. ч. сватби, балове, кръщенета и други.

Това гласи една от новите заповеди на здравния министър Кирил Ананиев за мерките срещу разпространението на коронавируса в периода 15-30 юни.

Със същата заповед се разрешава провеждането на спортни мероприятия на открито и закрито при заетост на местата до 50 % от общия им капацитет и настаняване на зрители най-малко през една седалка или при дистанция от 1,5 м.

50 % заетост на местата се разрешва и за провеждането на конгреси, конференции, семинари и изложения, както и за провеждането на културно-развлекателни мероприятия, в т.ч. театри, концерти, сценични прояви, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство, както и занимални от юридически и физически лица и др

Маските не са задължителни на всички закрити обществени места

Носенето на маска или друго предпазно средство остава задължително само в обществения транспорт, в аптеки и лечебни заведения.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *