Партньор на Проватон
 Бихте ли останали във връзка без секс? Три истории на хора, чийто партньор не иска да бъде интимен

Бихте ли останали във връзка без секс? Три истории на хора, чийто партньор не иска да бъде интимен

Сподели в

За повечето влюбени двойки сексът е много повече от задоволяване на физически нужди. Знаейки, че партньорът ни желае, ни кара да се чувстваме привлекателни и обичани. Какво е обаче да живееш с човек, който не иска да бъде интимен?

Трейси Кок от dailymail.co.uk разговаря с трима души, които разказват за своите много различни преживявания.

28-годишната Наташа е с партньора си от четири години и половина.

Поглеждайки назад, трябваше да предположа, че ще приключим така. Дори в началото той не беше толкова заинтересован. Но ми хареса, че не бърза да прави секс с мен. Мислех, че това е знак на уважение.

Аз бях тази, която най-накрая инициира сексуалния акт,  шест седмици след запознанството ни. Сексът беше добре, но беше странно безстрастен за първи път. Обикновено хората си разкъсват дрехите един на друг, но при нас не се бързаше.

Сексът беше доста скучен, но мислех, че може би той е нервен. До този момент беше доста страстен към мен – винаги ме докосваше и гушкаше и ми казваше колко ме обича. Страстно се отнасяше и към храна, вино, книги и филми. Но сексът никога не беше на дневен ред.

Тревожех се, че не ме намира привлекателна или не му хареса да прави секс с мен и накрая го попитах направо. Отговорът му беше, че всъщност за него няма никакво значение дали ще правим секс, или не.

Бях силно влюбена в него и готова да се примиря с всичко. Така че останах, въпреки че имах огромно сексуално желание. С годините правехме секс все по-малко. Говорих с приятелките си за това и много от тях казаха, че желаят партньорите им да са като него. Те бяха болни от преследване за секс.

Но само някой, който е бил в сексуална връзка, знае как отказът от секс ви кара да се чувствате. Притесних се, че не съм достатъчно секси. Че съм дебела. Че гърдите ми не са достатъчно големи. Опитах се да нося секси дрехи, мислейки, че това може да го възбуди.

Купих си страхотно бельо. Нямах никакви задръжки,  когато правехме секс. Предложих да опитаме нови неща и дадох да се разбере, че съм готова на всичко. Веднъж му направих стриптийз и това беше доста унизително. Той се отпусна и ме гледаше с насмешка. Все едно бях малко дете, което казва „Гледай ме, татко!“. Сексът след това беше ужасен: трудно можеше да получи ерекция.

Гледах го, когато излизаше, за да видя дали заглежда други жени. Не заглеждаше. Проверявах му телефона, убедена, че има афера, но никога не открих нищо.

Ние сме заедно четири години и половина и не сме правили секс през последните две години. Самочувствието ми вече беше силно накърнено от една случка преди месец, което ме накара да разбера, че вероятно трябва да си тръгна, въпреки че все още го обичам.

Прибрах се неочаквано от магазините и го намерих да мастурбира с порно в банята. Бях шокирана и ужасена. Всичките ми страхове се оправдаха: не беше с ниско либидо, просто не искаше да прави секс с мен! Избухнах в сълзи. Не мисля, че някога съм бил толкова разстроена.

Не можех да разбера защо. Той каза, че просто е харесвал мастурбирането и това не е голяма работа. Попитах защо не иска истински секс, а той каза, че просто предпочита да го прави сам.

Все още съм му бясна и объркана. Той просто не ме харесва и защо е с мен, ако не го привличам? Гей ли е тайно?

39-годишната Марион е в брак без секс

„Никога не бих казала на приятелите си, че вече не правим секс. Хората приемат нещата. Гей ли е? Тайно ли има афера? Предстои ви развод?

Да знам, че мъжът ми има ниско либидо, беше една от причините да се омъжа за него. Имала съм достатъчно секс, за да ми държи цял живот. Никога не е била любимата ми част от една връзка.

Мисля, че това е така, защото съм била в толкова много отношения, в които постоянно съм била преследван за секс. Може би това ме отблъсна.

Не се оженихме и решихме да не правим секс, просто така се случиха нещата. Той започна да има проблеми с ерекцията, което направи секса по-малко и по-малко интересен за него. Той никога не е бил толкова раздразнен от това и се е чувствал смутен от случващото се. Виагра не му повлия добре и нямаше стимул да опита други лекарства.

Подозирам, че тестостеронът му е нисък, защото той не е спортен тип човек. Той е много женствен. Понякога имам чувството, че имам жена, а не съпруг. Но това ми подхожда просто.

Ние се обожаваме и никога не съм била по-щастлива. Ние сме супер привързани и всички коментират колко сме влюбени.

Сигурна съм, че има стотици двойки, които щастливи лягат с хубава книга, без да правят секс. Имаме много двойки приятели, с които се шегуваме, че сексът е призракът на миналата Коледа. Те не знаят, че изобщо не правим секс, но мисля, че всичките ни двойки приятели го правят все по-малко с времето.

Освен това предпочитам партньор, който не прави секс, отколкото такъв, който не може да си държи ципът на панталона закопчан, изневерява или гледа порно с часове.

43-годишният Антони е твърде засрамен да каже на приятелите си, че жена му не го желае

Подозирам, че историята ми е често срещана – сексът спря след появата на децата. Не сме правили много секс, преди жена ми да забременее, но беше редовно: веднъж или два пъти седмично.

Някои жени искат секс повече, когато са бременни, но не и жена ми. През цялото време е имала сутрешно гадене и изобщо не е искала секс. Раждането беше ужасно – тя се разкъса и имаше много шевове – казва, че оттогава никога не се е чувствала същата.

Година след раждането не сме правили секс. Сексуалните ни отношения започнаха, защото тя искаше друго бебе. Беше доста сиво. За нея беше болезнено и е кошмарно по време на секс да гледаш партньора си да се мъчи от болка, а не да стене от удоволствие.

Тя забременя бързо и оттогава не сме правили секс. Това беше преди седем години.

Правил съм опити, но тя използваше децата като извинение всеки път. Твърде уморена. Твърде заета. Децата може да се събудят и да влязат. Не разбирах колко е уморена и какво е да си майка.

Спрях да опитвам след известно време и оттогава нищо не се е случило.

Не сме го обсъждали от години. Не виждам смисъл, защото ми е ясно, че тя изобщо не допуска секс. Уж нещата между нас са наред, но вече не сме толкова привързани един към друг. Тя се напряга, ако я докосна или се опитам да я прегърна или целуна.

Да си в брак без секс е нещастие. В добра форма съм и се старая да изглеждам добре, но е ясно, че не ме харесва. Това, че не правя секс, ме кара да не се обичам, въпреки че тя казва, че все още има чувства към мен.

Не искам да си тръгвам, защото обичам децата си и искам да постъпвам правилно. Но не е честно. Аз съм само на 43. Трябва ли да се примиря, че никога повече няма да правя секс, преди да умра? Не искам да изневерявам. Най-дръзкото, до което съм стигнал, е да платя на момиче да направи някои неща пред уеб камера. Всичко беше онлайн и не лично и не беше толкова вълнуващо. Чувствах се ядосан след това, че трябва да прибягна до подобно нещо.

Сега просто се чувствам изморен. Никой не знае, че не правим секс. Шегувам се с моите приятели, че не получавам достатъчно, но те нямат представа, че изобщо не получавам. Твърде ме е срам да им кажа. Като че ли не съм истински мъж, за да не настоявам или нещо подобно.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *