Партньор на Проватон
 5 признака, че връзката ви е зряла

5 признака, че връзката ви е зряла

Сподели в

Това дали една връзка се развива като успешна и би могла да достигне до ниво на зрялост, зависи от редица механизми. За да разберете дали вашата е достигнала онова ниво, което я определя като сериозна, градивна, стойностна, вижте дали тя отговаря на тези признаци.

Имате различия в интересите и това не ви притеснява

Хубаво е в една двойка партньорите да имат сходни интереси, но това невинаги е признак за интимност. Някъде там, ние ще се различаваме в своите хобита и това е голям показател дали си имаме доверие, дали уважаваме личното пространство на другия, дали приемаме тези различия. Защото интимността е и извън спалнята ни.

Приемате личността на другия

Голям показател за това дали една връзка е достигнала етап на зрялост е това как приемаме различията в мненията си, как подхождаме към решаването на проблемите, това да не се опитваме да променяме другия, за да бъде „идеален“ за нас. В една зряла връзка партньорите намират начин да се поставят на мястото на другия. В същото време всеки един от тях успява да запази и да покаже без притеснение собствените си характеристики.

Нямате фундаментални разногласия

Личните характеристики и различни интереси не са проблем, но има по-сериозни проблеми, които могат да се превърнат в спънка. Такива могат да бъдат свързани с битовизми, с отглеждане на децата, лични цели, касаещи кариерно развитие и т.н.

Умеете да слушате и да споделяте

Един голям показател за това на какъв етап са едни взаимоотношения, дали имат бъдеще или не, е това как двойката комуникира. Дали партньорите се интересуват от това как е минал денят на другия, дали проявяват като цяло интерес към живота на другия, защото всеки има живот и извън връзката, дали проявява съпричастност в трудните моменти, дали може открито да сподели своите мисли и чувства, дали сме лоялни.Любовта започва да се проявява само когато обичаме онези, които не можем да използваме за собствените си цели.

Готови сте да приемете и предоставите помощ

Най-успешните и щастливи връзки са тези, в които можем да поискаме и да дадем помощта, която е необходима, без да чакаме половинката да ни я предложи или без да чакаме да ни бъде поискана. В тези моменти действаме безрезервно, защото понякога поради различията в темперамента или възпитанието, подкрепата може да бъде трудна за разпознаване.

Снимка: iStock

https://www.az-jenata.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *