Партньор на Проватон
 Иван Портних: Варна е първият голям град, който си разреши проблемът с детските градини (ВИДЕО)

Иван Портних: Варна е първият голям град, който си разреши проблемът с детските градини (ВИДЕО)

Сподели в

Премиерът Бойко Борисов продължава с обиколките из страната. Днес той е във Варна, а в джипа кмета на град Варна, Иван Портних и вицепремиера Томислав Дончев

Борисов попита как приемат варненци новия булевард “Левски” и дали са свикнали с него, на което Портних отговори утвърдително. Кметът отчете и, че новата придобивка за града сериозно е разтоварила трафика към курортите по Северното Черноморие.

На въпросът дали Варна има проблем с детските градини Портних отговори по следния начин:

„Варна е първият от големите градове, който си е решил въпроса – построили сме 4 детски градини в последните години, в момента се строи още една на бул. „Приморски“, в централната градска част местата за строене на нови детски градини са малко. Предната седмица беше приемът и на 100% сме обезпечили семействата с възможността за детски градини”

Кметът на Варна показа на Бойко Борисов обновената детска градина “Карамфилче” и обясни, че на 100% са обезпечени младите семейства в града. Двамата посетиха и болница „Св. Анна”, където се срещна с персонала, който го приветства с аплодисменти.

След това визитата продължи с посещение на новия спортен комплекс зад Математическата гимназия.

Премиерът на България беше силно впечатлен и от него. Той с огромен интерес разгледа спортните игрища и съоръжения, на които варненци ще могат да спортуват. Иван Портних отбеляза, че преди това там е имало запустял стадион, ако изобщо мястото е можело да се нарече така.


Видео: Мердин Берберов, Нова Варна

Източник: Нова Варна

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *