Партньор на Проватон
 Район “Приморски” празнува

Район “Приморски” празнува

Сподели в

Кметът на район ” Приморски” Петя Проданова отправи поздрав по случай празника.

Уважаеми жители на Район „Приморски”, днес, 10 юни, е денят, определен за празник на Район „Приморски”.

 

Датата 10 юни 1921 г. е свързана с откриването на Летния театър и Постановление № 21 на варненската управа, утвърдено с Царски указ през 1925 г., с който Варна е провъзгласена за „специален и свободен курортен град”.

 

Тази година заради пандемията от коронавируса няма да отбележим този ден сред зеленината на Летния театър, но вярвам, че в мислите си ще бъдем заедно. Заедно както сме били през годините, споделяли сме и трудностите при осъществяването на проекти, свързани с развитието на района, и радостта от постигнатото, и гордостта и самочувствието, че живеем и работим в района с морското име „Приморски“.

 

Районът e утвърден образователен, здравен и курортен център, разпознаваем с такива знакови обекти като Двореца на културата и спорта, Делфинариума, Аладжа манастир, Резиденция „Евксиноград”, Природен парк „Златни пясъци”, Ботаническата градина, курортните комплекси „Свети свети Константин и Елена”, „Чайка”, „Златни пясъци”… Добрият баланс между природните дадености, местата за отдих, обществените, административните и жилищни зони е отличителен за неговия облик.

 

Година след година различни микрорайони се благоустрояват, насищат се с детски и спортни площадки, облагородяват се жилищни квартали…, за да го претворим в модерен и желан дом. Постигнатото дотук не би било възможно без Вашата подкрепа, уважаеми жители на „Приморски“. Вие, доказвате, че оценявате постигнатото, но и открито, и конструктивно давате своите препоръки за промени към по – добро, защото това е начинът – заедно да стопанисваме и градим нашия Район.

 

Всичко това ми дава основание да вярвам, че на 10 юни 2021 година ще посрещнем заедно нашия празник и 100 – годишнината от откриването на магичния Летен театър.

 

Уважаеми жители на района, колеги от администрацията, желая Ви здраве, успехи и нека заедно продължим усилията да превърнем нашия Район, „Приморски”, в място, където живеем, рабоим и се връщаме с радост!

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

С уважение

Петя Проданова

Кмет на Район „Приморски” – Община Варна

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *