Партньор на Проватон
 Удължен срок за заплащане на разрешителните искат таксиметровите шофьори във Варна

Удължен срок за заплащане на разрешителните искат таксиметровите шофьори във Варна

Сподели в

Браншът претърпял големи финансови загуби заради COVID–19

Таксиметрови шофьори от Варна искат да бъде удължен срокът за заплащане на разрешителните им за работа за втората половина на годината, тъй като са засегнати от кризата с COVID–19 и са претърпели финансови загуби, съобщава БНТ. Те са изпратили искане до общината и очакват отговор.

Председателят на Националния синдикат “Авто 94” Димчо Иванов поясни, че ако предложенията им бъдат приети, шофьорите ще имат възможност да заработят необходимите им средства, за да заплатят разрешителните си.

Днес таксиметровите шофьори проведоха предупредително шествие с цел исканията им да бъдат чути и изразиха готовност да провеждат всекидневни протести, отбелязва радио Варна.

Таксиметровият шофьор Дочко Дойчев сподели, че по време на кризата не е имал възможност да работи, тъй като почти не е имало търсене на таксиметрови услуги.

Екип на БНТ се свърза с председателя на Комисията по финанси и бюджет в Общинския съвет Бранимир Балачев, който потвърди, че е получил искането на варненските шофьори и го е препратил за становище и анализ към Финансовата дирекция на община Варна.

От общината търсят и други варианти как да компенсират пострадалия по време на пандемията варненски бизнес.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *