Партньор на Проватон
 Нов рекорд! Кампанията “Аз Вярвам и Помагам” събра над 143 тона капачки!

Нов рекорд! Кампанията “Аз Вярвам и Помагам” събра над 143 тона капачки!

Сподели в

Първата кампания в България за събиране на пластмасови капачки в помощ на недоносените бебета “Аз Вярвам и Помагам” достигна нов рекорд от общо 143 тона капачки събрани и предадени за рециклиране от началото си през 2015г, съобщиха организаторите.

По време на извънредното събитие Празник на рециклирането “Аз Вярвам и Помагам 4” през изминалата Събота 06.06.20 на площада пред Катедрален храм “Св. Успение богородично” в град Варна се събраха впечатляващото количество от 25 тона кг пластмасови капачки, които ще бъдат предадени за рециклиране.

Събитието отново беше притегателен център за хиляди добри хора от цяла Североизточна България, а и не само, тъй като бяха предадени капачки от Мексико, Англия, Германия и много други наши сънародници, които подкрепят кампанията.

 

До този момент Сдружение “Аз Вярвам и Помагам” е закупило и дарило 11 медицински апаратури в помощ на отделенията по неонатология, родилните отделения и отделения по детска хирургия в помощ на хиляди деца, а в близките седмици с падането на повечето световно епидемиологични мерки и отварянето на повечето граници се очакват да бъдат дарени още 9 медицински апаратури.

Екипът на Сдружение “Аз Вярвам и Помагам” изказва огромна благодарност към всеки, който събира капачки и специални благодарности на всеки един доброволец, който се включи по време на събитието.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *