Партньор на Проватон
 Ивайло Маринов: С автокиното поставяме началото на летните атракции в „Аспарухово“

Ивайло Маринов: С автокиното поставяме началото на летните атракции в „Аспарухово“

Сподели в

Автокино се настанява под звездите в Аспаруховия парк от вторник и в рамките на три дни ще излъчва за варненци българските филми „Диви и щастливи“ и „Привличане“. След дългия период на социална изолация и липса на всякакви развлечения подобна инициатива е добре дошла не само за района, но и за града, сподели за „Варна новини“ кметът на „Аспарухово“ Ивайло Маринов.

„Мерките постепенно се отпускат, културните мероприятия започнаха под една или друга форма да се възраждат, хората имат нужда да разнообразят ежедневието си.

Варненци показаха, че са дисциплинирани, благодарен съм на гражданите в целия район, които наистина спазваха до последно наложените ограничения. Успяхме да преминем леко през изпитанието, пред което ни изправи коронавируса, с малко заразени, дано всичко да отмине напълно и скоро да забравим лошото. Предстоят топлите месеци, време за разходки и развлечения, замисляме инициативи, с които да радваме жителите и гостите на района“, добави кметът на „Аспарухово“.

По думите му автокиното е атрактивно, само по себе си и заради по-сложната организация, която изисква, не е кино, на което може да се отиде по всяко време. „Особено за младите е предизвикателство и преживяване. А и препоръката за социална дистанция няма да е проблем, всеки ще е защитен в автомобила си“, посочи Ивайло Маринов.

Що се отнася до двете български продукции, които ще бъдат излъчени в рамките на трите дни той отбеляза, че филмите също са попадение, тъй като са нови и предвид, че кината месеци наред бяха затворени вероятно много от зрителите ще ги гледат за първи път.

Напомняме, че голяма част от сцените в единия от филмите са заснети във Варна, а гости на откриването на прожекциите ще бъдат и актьорите Яна Маринова и Александър Сано.

„Мисля, че проявата е един добър старт на предстоящия сезон. Ще направим всичко възможно да внесем оживление в квартала през летните месеци. Това е едва началото!“, каза още районният кмет.

ВН

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *