Партньор на Проватон
 Адв. Бранимир Балачев: Кабинетът “Станишев” виновен за скъсаната тръба във Варненското езеро

Адв. Бранимир Балачев: Кабинетът “Станишев” виновен за скъсаната тръба във Варненското езеро

Сподели в

Причините за проблема със скъсаната тръба във Варненското езеро са свързани с обществената поръчка, обявена през 2007 година, по времето на правителството на Сергей Станишев. Това каза в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция” председателят на грубата общински съветници от ГЕРБ във Варненския общински съвет Бранимир Балачев. Фирмата-изпълнител и надзорника са допуснали тръбата да не бъде закопана на 22 метра, както е по проект, подчерта Балачев.

 

 

 

Поръчката е обявена от правителството на Станишев, приключила е по тяхно време. Направи ми впечатление, че е избрана фирма-изпълнител от Гърция и, забележете, основната фирма-подизпълнител е от Благоевградско, името й е “Струма проект”. Бих попитал Мая Манолова, понеже и тя се изказа остро по проблема, дали знае нещо за тази фирма…?

 

 

 

Според Балачев, проблемът с езерото умишлено се политизира заради предстоящите догодина парламентарни избори.

 

 

 

Моето заключение е, че фирмите, които са реализирали проекта, са плътно свързани с тези политически формации, които сега раздухват проблема.

 

 

 

Бранимир Балачев подчерта, че община Варна ще заведе иск срещу фирмата – изпълнител на обществената поръчка за тръбопровода във Варненското езеро.

 

 

 

До края на месец юни ще бъде уточнено дали и с колко община Варна може да подпомогне най-пастрадалите сектори от кризата заради коронавируса, съобщи още Бранимир Балачев.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *