Партньор на Проватон
 17 школи на ОДК приемат деца за лятото

17 школи на ОДК приемат деца за лятото

Сподели в

Обучението стартира от 8 юни и ще продължи до 31 август

Общо 17 школи на ЦПЛР – ОДК Варна започват лятна работа с децата на морската столица. Обучението стартира от 8 юни и ще продължи до 31 август.

Необходимо е родителите, които желаят, да заявят своята воля и съгласие детето да бъде включено в летните ваканционни дейности, организирани от Центъра за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс, гр.Варна като попълнят специално подготвения формуляр.

В занятията може безплатно да се включи всяко дете от Варна, независимо дали е посещавало школа в ОДК досега или не. Участието в летните школи не задължава децата да продължат да посещават занятия през следващата учебна година, уточняват от ОДК – Варна.

Ваканционните дейности дават на децата възможност свободно да рисуват, спортуват, пеят и творят. Школите, които ще имат летни занимания с деца са:

· Театрално студио „Вълшебната завеса“

· Театрална формация „Глобус“

· Народен хор „Българче“

· Балет „Вива денс“

· Школа по изобразително изкуство „Импресия“

· Школа по изобразително и приложно изкуство „Палитра“

· Школа по етнография и народни занаяти „Творилницата“

· Кино школа „Братя Люмиер“

· Школа по приложна информатика „ITeenager“

· Школа по конструиране „Сръчни ръце“

· Лятно училище „Християнче“ (общо 4 школи)

· Школа „Футбол“

· Школа „Хандбал“

· Школа по пожароприложен спорт

Тази година ще има и лятно училище „Християнче“ за деца от 7 до 14 години. Занятията ще се провеждат всеки делничен ден от 10:00 до 16:00 ч. и част от тях ще бъдат изнесени в ЦПЛР – ОДК, Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил“, във варненски храмове, културни обекти, в Морската градина. Децата ще имат възможност да се запознаят с християнските добродетели, с българския празничен и обреден календар, да станат участници в различни занимателни и забавни игри. Програмата на лятното училище по дни е качена в сайта на ОДК.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *