Партньор на Проватон
 С европейски средства обновяват сградата на полицията във Варна

С европейски средства обновяват сградата на полицията във Варна

Сподели в

Със символична първа копка продължават строителните дейности по обновяване на сградата на областната дирекция на полицията във Варна, предаде Днес +. В ремонта й са вложени близо 1,5 милиона лева. Средствата са осигурени от оперативна програма „Региони в растеж“. Основен бенефициент е община Варна, а партньори са Министерството на вътрешните работи и Държавната агенция “Технически операции. Целта на проекта е да се подобри архитектурния облик на сградата и нейните енергийни характеристики, заяви Десислава Цветанова, ръководител на проекта.

 

„Строителните дейности започнаха още през април, но заради кризисната обстановка с Ковид 19, отложихме официалната церемония”

 

Ще бъде направена цялостна подмяна на дограмата, топлоизолация на външните стени и покрива, както и други мерки за повишаване на енергийната ефективност. Ще се подобрят условията и качеството на обслужване на гражданите и на работещите в системата на МВР. В момента се работи по едното крило на сградата, каза главния юристконсулта на полицията Георги Георгиев и допълни, че се търси финансиране и за рехабилитация на вътрешните помещения.

 

„В момента работят около 500 служители и те няма да бъдат местени, работния процес няма да бъде нарушен”.

 

Областната дирекция на МВР във Варна е построена през 1932 г. и е паметник на културата. През 70-те години на миналия век към нея са издигнати три пристройки. Ремонтът по саниране и обновяване на сградата в автентичния й вид ще приключи в края на годината.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *