Партньор на Проватон
 8 начина, по които целувките ви правят по-здрави

8 начина, по които целувките ви правят по-здрави

Сподели в

Целувайте се по-често
Целуването е не просто приятно. То е начинът, по който изразяваме любовта си.

Дългите и страстни целувки имат и още едно огромно предимство, заради което си заслужава да ги раздаваме по-често. Те са полезни и за здравето и ни правят по-щастливи. Как?

Целуването повишава имунитета 

Свързваме целувките с риск от размяна на бактерии и вируси. Това е факт, но не означава, че целуването ни разболява, напротив. Допирът на устните и езика в тези на партньора ни разширява микробиома в устната кухина чрез размяната на бактерии. Това създава условия имунната система да изгради нови защитни механизми срещу по-широка палитра микроорганизми. По този начин имунните защити се подобряват.

Целуването изгаря калории 

Според някои изследвания, за които споменава rd.com, целувките изгарят по 6 калории за минута. Това е още една прекрасна причина да го правим по-често, за да изгаряме повече калории на ден.

Целуването помага на лицевите мускули да останат стегнати

Кой иска да остарее преждевременно? Никой, разбира се. Колкото по-стегнати и раздвижени са лицевите ни мускули, толкова по-малко бръчки се образуват.

Целувките релаксират и премахват стреса

Докато се целуваме в тялото ни се отделя окситоцин, хормонът на щастието. Този естествен биохимикал помага за увеличаването на ендорфините в организма, които премахват стреса и увеличават привързаността.

Целувките помагат да изберем най-подходящия партньор 

Всеки човек има своя вкус по отношение на целувките. Едни целувки ни допадат, други не толкова. Според това как се целува човек можем да определим дали той е подходящ партньор за нас или не.

Страстните френски целувки подобряват здравето на устната кухина

Според списание Dental Health Magazine, страстните целувки стимулират производството на слюнка. Това помага за изчистване и неутрализиране на хранителните частици и бактерии, останали в междузъбното пространство.

Целуването намалява стреса 

Няма нищо по-релаксиращо, приятно и отпускащо от дългата целувка. Тя увеличава серотонина и намалява кортизола в тялото като потиска стреса и ни прави по-здрави и емоционално стабилни.

Намалява кръвното налягане 

Вероятно сте забелязали, че когато се целувате с някого, когото обичате, пулсът ви се ускорява. Това кара стените на кръвоносните съдове да се отпускат, с което се намалява и кръвното налягане.

https://www.az-jenata.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *