Партньор на Проватон
 Съдия Светослава Колева вече и официално е част от екипа на Варненския апелативен съд

Съдия Светослава Колева вече и официално е част от екипа на Варненския апелативен съд

Сподели в

Светослава Колева се присъедини официално към екипа на Наказателното отделение в Апелативен съд – Варна. Тя встъпи в длъжност днес, макар че вече 5 години е командирован съдия от Варненския окръжен съд. Затова и работата с този екип и на тази висота за нея няма да са новост, съобщават от пресслужбата на съда.

Председателят на Апелативния съд Ванухи Аракелян приветства с “Добре дошла“ Колева като един от най-младите съдии в колектива, но вече познат със своята отлична работа. Председателят на Наказателното отделение Янко Янков изтъкна утвърдения й професионализъм и й обеща множество тежки и отговорни дела занапред.

Съдия Колева е завършила Право в СУ “Св. Климент Охридски“ през 1996 г. Има образователно-квалификационна степен “Магистър по Международни отношения – Право на ЕС” от Софийския университет и Университетско удостоверение за специализация от Университета на Лотарингия и Университета на Страсбург.

Професионалния си път започва като юрисконсулт при Областния управител на област Варна. От 1998 г. е наказателен съдия – първо в Районния, след това в Окръжния съд. От 2015 г. досега бе командирована в Апелативния съд. На 10 март Съдийската колегия на ВСС я повиши в длъжност “съдия“ в Апелативен съд – Варна.

Светослава Колева е контактна точка на Европейската съдебна мрежа по наказателноправни въпроси и член на Националната съдебна мрежа за международно сътрудничество по наказателни дела в Република България за апелативен район Варна. Това я прави активен посредник за улесняване на пряката комуникация между съдебните органи на страните-членки на ЕС с цел ефективно правосъдие в областта на трансграничната престъпноност.

Съдия Светослава Колева владее в различна степен английски, руски и немски език.

Омъжена е и има син.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *