Партньор на Проватон
 Агресивни в стремежите, разумни в изпълнението

Агресивни в стремежите, разумни в изпълнението

Сподели в

Кокато гледах финансовото шоу Shark Tank по телевизията, бях впечатлен от това колко време инвеститорите се фокусират върху характера на предприемачите, с които работят в сравнение с това, прекарано в оценка на техните продукти. Поведението, което демонстрирате при всяка среща, илюстрира вашата сила на характера. То може да се промени с течение на времето и не може да бъде лесно фалшифицирано. Въз основа на моя собствен дългогодишен опит в големия бизнес, стартъпи и общността на инвеститорите, представям основните ключови навици и черти, които всеки от нас трябва непрекъснато да усъвършенства, за да бъде възприет от останалите хора като лидер и новатор в бизнеса.

Бъдете агресивни в стремежите, но благоразумни в изпълнението

Искам да видя предприемачи, които имат фокус върху бъдещето, но силата и постоянството да изграждат реалистични и добре заложени планове за ежедневно проследяване. Това означава, че вие ​​задавате цели, основни етапи и показатели и сте в състояние да предоставите финансови прогнози в подкрепа на изискванията за финансиране.

Демонстрирайте социална интелигентност и загриженост

Днешният свят на бизнеса е силно задвижван от социални проблеми и опазване на околната среда. Предприемачите със сила в социалната интелигентност са по-способни да ги използват в своя полза, като избират правилните решения и правилните пазарни сегменти и прилагат ефективни маркетингови стратегии.

Слушайте добре и потърсете критична обратна връзка от другите

Ако сте предприемач с тази черта, вярвам, че ще потърсите и ще отговорите положително на отзивите от три критични групи: връстници, клиенти и експерти. От друга страна, намирам, че самоцелните предприемачи са по-склонни да прибягват до отричане, когато са изправени пред отрицателна обратна връзка. (продължава на следващата страница)

Винаги заявявайте и изказвайте положително отношение

Хората, които са постоянно по-негативни и песимистични, са склонни да ограничат резултатите си. Ако демонстрирате положително отношение, по-лесно съм убеден, че можете да направите своите бизнес ангажименти и вашите решения успешни.

Запознайте се с различни гледни точки и концепции

Тази черта, понякога наричана психическа сложност, ще убеди другите, че желаете да оспорите собствените си идеи, адаптирайки ги по-бързо към новата информация, придавайки им по-голям смисъл. Промяната е единствената константа в бизнеса днес.

Фокусирайте се върху личните силни и слаби страни

Инвеститорите търсят предприемачи с високо ниво на самооценка, които непрекъснато търсят повече компетентност в избраната от тях област. Всички имаме слабости, но всички можем да научим и да подобрим ефективността си. Отричането и самоувереността не са добри черти за показване.

Не се страхувайте да споделяте личен житейски опит

Всеки има история. Можете да го направите вдъхновяващо и поддържащо, или можете да се скриете зад воал от анонимност. Другите хора в бизнеса преценяват характера ви по това как основните събития са формирали вашето личностно развитие и вероятно ще повлияят на реакцията ви при нови ситуации.

Потърсете помощ при нужда

Големите предприемачи са търсили помощ от помощници още от детството си, включително родители, учители и влиятелни лица в бизнеса. Вярвам, че това ще ви накара да се почувствате по-приети, уважавани и утвърдени и ще ви позволи да предадете това усещане на ключови играчи във вашата бизнес кариера.

Споделете мнения и се учете от личен наставник

Предприемаческите лидери признават и търсят три вида наставничество – наставничество в кариерата за по-дългосрочен план, партньорско менторство за тактическо ръководство и менторство за балансиране на качеството на живот. Дори успешните предприемачи, включително Бил Гейтс и Уорън Бъфет, се учат един от друг като ментори.

Демонстрирайте почтеност и висок морал

Хората с висока почтеност следват морални и етични принципи във всички аспекти на своя бизнес живот, включително вземане на решения и работа с други хора. Инвеститорите питат за вас, а не за вашия продукт, за да тестват вашата почтеност. Независимо дали сте предприемач или друг бизнес професионалист, силата на вашия характер, както се възприема от другите, е от голямо значение за вашия растеж и успех. Не позволявайте на желанието да намерите преки пътища към израстване в кариерата да спъва развитието на характера ви. Демонстрирането на добър характер в бизнеса си заслужава.

Източник: Мартин Цвилинг, Inc

Редактор: Нели Тодорова

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *