Партньор на Проватон
 Иван Портних даде за пример “Владиславово” като най-красив квартал

Иван Портних даде за пример “Владиславово” като най-красив квартал

Сподели в

Районът, в който варненци най-активно преобразяват сами кварталните градинки, е “Владислав Варненчик”. Това сподели кметът на Варна Иван Портних в социалната мрежа, където публикува и снимки, видя Varna24.bg.

 

“И тази пролет на голям интерес се радва конкурсът “Пъстро и създадено с любов”, организиран от районния кмет Николай Костадинов. Радвам се, че част от наградите в конкурса са спечелени от градинки, създадени по програмата на Община Варна. Поздравявам всички цветари и самоделни майстори, които влагат много труд и въображение в градинките.

 

Ние също продължаваме работа в района. Имаме проекти, които, надявам се, ще успеем да реализираме, въпреки сложната икономическа обстановка.

 

След успешния пилотен проект за облагородяване на IV микрорайон, предвиждаме обновяване на “Кайсиева градина” (имаме готов проект, в ход е процедура за избор на изпълнител). Ще бъдат ремонтирани улици, междублокови пространства с нови паркоместа и озеленяване, с детски и спортни площадки.

 

Продължава изграждането на модерния спортно-развлекателен комплекс – с открити площадки за футбол, баскетбол, игрища за волейбол и тенис на корт, фитнет, скейтпарк, тенис на маса. “Владиславово” вече ще има спортна зала с 400 места.

 

За новия комплекс за спорт и отдих във Владиславово повече тук:

 

https://web.facebook.com/ivan.portnih.2017/posts/2846530025461192

 

Очакваме държавна финансова подкрепа за строителство на нов корпус на детска градина “Приказка”.

 

В по-дългосрочен план работим по проекти за изграждане на културно-спортен център с басейн в ОУ “Стоян Михайловски”, планираме разширения на бул. “Цар Освободител” и пробив на бул. “Константин и Фружин” до бул. “Трети март”, ремонти на ул. “Д-р Петър Дертлиев”, “Димитър Пешев”, “Д-р Емил Станчев” и др.”, коментира кметът.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *