Партньор на Проватон
 1 юни – денят, в който трябва да накарате поне едно дете да се усмихне

1 юни – денят, в който трябва да накарате поне едно дете да се усмихне

Сподели в

На този ден отбелязваме Международен ден на детето

Днес отбелязваме най-лъчезарния празник и чист празник – Деня на детето! 1 юни е един прекрасен празник, който неизменно ни напомня, че всички ние по начало сме били необременени, чисти по душа и мислене. Празник, който не трябва да пропускаме да отбележим, като зарадваме поне едно дете!

1 юни е обявен за Международният ден на децата на Световната конференция по въпросите на детското здраве, състояла се в Женева през 1925 г. Идеята за отбелязване на този ден идва през 1925 г., когато китайският генерален консул в Сан Франциско събира няколко китайски деца сираци и ги води на празника на лодките-дракони (китайски празник, водещ началото си от древността и свързан с пролетното равноденствие). По-късно неговата инициатива е продължена, като независимо от благотворителната акция в САЩ и в Европа се провежда международна конференция по въпросите на детското здраве.

През 1949 г. денят официално е обявен за Международен ден за защита на децата. А през 1950 г. 1 юни за първи път е честван едновременно в 51 страни по света.

Не пропускайте да честитите на малчуганите, близки до сърцето ви, и да ги изненадате, а защо не и на непознати? Изборът е ваш, само не забравяйте, че детската усмивка е безценна!

Ето и няколко снимки, който ще ви накарат да се усмихнете и да се върнете в миналото:

И една любима песен, разбира се:

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *