Партньор на Проватон
 Задържат под стража 39-годишен, пребил бившата си приятелка

Задържат под стража 39-годишен, пребил бившата си приятелка

Сподели в

28-годишната жертва на обвиняемия е била приета в болница

39-годишният Стойчо Ст., който е бил привлечен към наказателна отговорност за нанесена средна телесна повреда на бившата си приятелка, от днес е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, след като състав на Варненския районен съд уважи искането на Районната прокуратура, съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Мъжът е обвиняем за престъпление по член 131а, във връзка с член 129, ал. 2 от НК, извършено при условията на опасен рецидив. До днешното произнасяне на съда Стойчо Ст. е бил задържан до 72 часа с постановление на прокурор в Районната прокуратура във Варна.

На 28 май около 19,50 ч. 28-годишната жертва на обвиняемия е била приета в болницата след нанесен побой. В спешния център тя съобщила за извършителя на насилието, като посочила бившия си приятел Стойчо. Същата вечер той дошъл в квартирата на младата жена, с която бил разделен от няколко години. Нанесъл й побой, вследствие на който жената има фрактура на ребро и пневмоторакс.

39-годишният обвиняем е осъждан няколко пъти. Последната ефективна присъда за държане на наркотични вещества изтърпял в края на миналата година и излязъл от затвора.
Определението на Варненския районен съд, с което е взета най-тежката мярка за процесуална принуда на обвинямия – задържане под стража, подлежи на обжалване пред Окръжния съд.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *