Партньор на Проватон
 Откриха новата лятна сцена “Зад театъра”

Откриха новата лятна сцена “Зад театъра”

Сподели в

Първият спектакъл ще е “Приключения опасни със герои сладкогласни” на 1 юни

Новата лятна сцена “Зад театъра”, на която творците от Театрално-музикалния продуцентски център във Варна ще се срещат със своята публика през летните месеци бе официално открита днес от директора на културната институция Даниела Димова. Първият спектакъл който ще се играе на нея е “Приключения опасни със герои сладкогласни”  – на 1 юни от 18 часа. Поради големия интерес към мюзикъла по текст на Недялко Йорданов и музика на Хайгашод Агасян, извънредно представление ще има на 2 юни, отново от 18 часа. Актьорите не скриха, че с голямо нетърпение очакват първата си среща с публиката от три месеца насам. “Празникът за нас е неописуем, тъй като нашето изкуство е предназначено за хората – да ги вдъхновява, да им носи радост, а и да предизвиква по някоя и друга  сълза в очите”, отбеляза Свилен Стоянов, който в “Приключения опасни със герои сладкогласни” изпълнява ролята на пъдпъдъка Харалампи.

Въпреки че сцената е на открито, са взети всички противоепидемични мерки. Зрителите ще бъдат разположени шахматно и през стол, задължително по време на спектакъла трябва да са с маски, а ако нямат, такива ще им бъдат осигурени от служители на театъра.

театъра

На 3 юни на новата лятна сцена “Зад театъра” малките ценители на изкуството ще могат да се насладят на “Приказка за деца” – Произведения от „Детски албум“ от Чайковски в изпълнение на солисти от Държавна Опера – Варна.

Един от акцентите в програмата за възрастни е спектакълът на Георги Михалков – “Любовни писма” с участието на Яна Маринова и Свежен Младенов. Романтичната драма може да се види на лятна сцена “Зад театъра” на 10, 11 и 12 юни.

На 16 юни ще бъде представен един от най-харесваните спектакли на драматичния театър “Стоян Бъчваров”, който се играе вече трети сезон – “Приятели?” по Здрава Каменова. Постановката е режисьорски дебют на Николай Кенаров, а в ролите са Константин Соколов и Валери Вълчев.

На 19 юни ще се играе спектакълът на Костадин Бандутов – “Само за жени”, на 25.06 – “Монтажът на моя филм” с режисьор Десислава Шпатова, а на 30.06. – “Едноокият цар” с режисьор Петър Денчев.

На 13 юни публиката ще има възможност да се наслади на живо на инициативата “Театърът чете”, която се зароди онлайн по време на извънредното положение. В специалното й издание на новата лятна сцена ще бъде почетена 100-годишнината от рождението на Валери Петров.

театъра1

Музикално-поетичният концерт “Я помню чудное мгновенье” ще е на 05 юни, а на 22 юни ценителите ще имат възможност да се насладят на арии в изпълнение на певци от хора на Държавна опера – Варна.

Произведения от Бах, Хендел, Иржи Бенда и др. ще звучат на 27 юни, обединени под заглавието “Прекрасна любов”.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *