Партньор на Проватон
 Криминален тип от Варна преби бившата си приятелка, жената е с опасност за живота

Криминален тип от Варна преби бившата си приятелка, жената е с опасност за живота

Сподели в

На 28.05.2020 г., около 19:50 ч., лекар от “Спешен център“ е съобщил, че е приета за лечение 28-годишна жена, която е съобщила, че малко по-рано на 28.05.20 г., в жилище в жк “Трошево“, където тя живеела на квартира, ѝ е нанесен побой от мъж, с който тя се познавала, съобщават от пресцентъра на полицията във Варна.

Установени са фрактура на ребро и пневмоторакс, настанена е в болницата с опасност за живота. При проведените незабавно оперативно – издирвателни действия извършителят на деянието е установен и задържан – той е 40-годишен, осъждан, от Варна. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор при ВРП, работата продължава.

По-късно от пресцентъра на Апелативна прокуратура съобщиха, че Районната прокуратура във Варна е привлякла като обвиняем и задържала до 72 часа агресора.

40-годишният Стойчо Ст. е привлечен към наказателна отговорност за нанесена средна телесна повреда на бившата си приятелка – престъпление по член 131а, във връзка с член 129 от НК. С постановление на прокурор в Районната прокуратура във Варна мъжът е задържан до 72 часа.

На 28 май около 19,50 ч. 28-годишната жертва на обвиняемия е била приета в болницата след нанесен побой. В спешния център тя съобщила за извършителя на насилието, като посочила бившия си приятел Стойчо. Същата вечер той дошъл в квартирата на младата жена, с която бил разделен от няколко години. Нанесъл й побой, вследствие на който жената има фрактура на ребро и пневмоторакс.

39-годишният обвиняем е осъждан няколко пъти. Последната ефективна присъда за държане на наркотични вещества изтърпял в края на миналата година и излязъл от затвора.

В понеделник, 1 юни, Районната прокуратура във Варна ще внесе искане във Варненския районен съд за вземане мярка за неотклонение “Задържане под стража“ на обвиняемия.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *