Партньор на Проватон
 Новата тръба в езерото ще бъде с 8 год. гаранция и на 22 м. дълбочина. Старата е затапена и няма изтичане

Новата тръба в езерото ще бъде с 8 год. гаранция и на 22 м. дълбочина. Старата е затапена и няма изтичане

Сподели в

270 м. е дължината на авариралата тръба във Варненското езеро. В момента от нея няма как да се осъществява изтичане, защото е затапена от двете страни. Екип от 14 водолази и наземен персонал работят на обекта, съобщиха от фирмата-изпълнител на ремонтните дейности.

Подготвя се траншея на 22 м. дълбочина в която ще бъде поставена новата тръба. Според представителите на фирмата-изпълнител на обекта, скъсаната тръба е била на 13 метра под повърхността, а причината за аварията е механично въздействие.

Част от тръбопровода е останал частично на дъното, където по документи е трябвало да бъде цялата тръба.

От фирмата-изпълнител споделиха, че работят максимално бързо, но най-трудната част от работата е прокопаването на траншеята, в която ще бъде положен новият тръбопровод. Ще са необходими около 45 дни, като се предвижда да се работи и в събота и неделя. След полагането на тръбата, на която ще бъде направено и допълнително утежняване, гаранцията ще бъде 8 години.

Зам. кметът на община Варна Христо Иванов уточни, че гръцката фирма, която е изградила авариралият тръбопровод изцяло носи гаранционната отговорност за него. „Уведомили сме ги по надлежния ред и имаме обратна разписка на уведомителното писмо.“, добави Христо Иванов.

Възложител тогава на обекта е било Министерството на околната среда и водите.

Средствата за ремонта на стойност 1 мил. и 300 хил. лева са осигурени от МРРБ.

ВАРНА новини

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *