Партньор на Проватон
 „България Еър“ постепенно възстановява полетите между Варна и София

„България Еър“ постепенно възстановява полетите между Варна и София

Сподели в

Плановете на авиокомпанията са от 11 юни да има три полета дневно между двата града

Националният превозвач „България Еър“ започва постепенно да възстановява голяма част от маршрутите си между София и Варната. От 25 май авиокомпанията изпълнява два полета дневно между двата града, сутрин и вечер. Плановете на компанията са след 10 юни да има по три полета дневно – сутрин, следобед и вечер. Първият следобеден полет между София и Варна, по разписание, ще се изпълни на 11 юни.

Паралелно с възстановяването на честотите по вътрешната линия, „България Еър“ продължава постепенно да зачестява полетите си и по още от редовните си маршрути, по които имаше анулации, наложени заради Covid-19 пандемията.

Според новите изисквания на авиокомпанията на борда на самолетите носенето на маски както за екипажите, така и за пасажерите, е  задължително. Преди и след всеки полет самолетите на авиокомпанията се почистват изцяло и се дезинфекцират щателно. Качеството и пречистването на въздуха по време на полет се осигурява чрез специални системи, съобщават от там.

Авиокомпанията гарантира, че е установила необходимата организация, за да се осигури дистанция от 1.5 метра между пътниците. За моментите, когато това не е възможно, от ЕС препоръчват на пасажерите да мият по-често ръцете си. За целта на борда са подсигурени топла вода, сапун и дезинфектанти, съобщиха от националния превозвач преди дни.

Списание Икономика

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *