Партньор на Проватон
 Нови цветни фигури изникват по варненските булеварди

Нови цветни фигури изникват по варненските булеварди

Сподели в

Всяка година в края на април и през май във Варна започва така нареченото пролетно зацветяване на декоративни фигури на места за обществено ползване и по обекти на пътната инфраструктура, съобщават от пресцентъра на район “Приморски” във Варна.

“Обръща се специално внимание на сезонните и многогодишни видове. В последните 3 години е налице тенденцията така оформените декоративни площи постепенно да се се увеличават. През 2018 г. цветните фигури на територията на Район “Приморски” бяха с площ 1500 кв.м, през 2019 г – приблизително 3000 кв.м., а за тази, 2020 г., се предвижда тяхната площ да надхвърли – 3700 кв. м.

Вече е в ход зацветяването на декоративните петна по бул. “Княз Борис I”, в района на Резиденция “Евксиноград”. Предстои засаждане на цветен разсад по ул. “Васил Друмев” и по бул. “Васил Левски”. Освен познатите видове розови насаждения, петуния, бегония и  теменужки ще бъдат прибавени и други видове като вербена, турта – жълта и оранжева, нискостеблени  храсти, лавандула”, информират още от район “Приморски”.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *