Партньор на Проватон
 Нещастен случай или самоубийство е причина за смъртта на варненския журналист

Нещастен случай или самоубийство е причина за смъртта на варненския журналист

Сподели в

Извършената аутопсия е показала, че няма следи от насилие, съобщи апелативният прокурор Владимир Чавдаров

Две са основните хипотези за смъртта на журналиста Георги Александров, по които досъдебното производство работи – нещастен случай и самоубийство. Това съобщи на брифинг апелативният прокурор Владимир Чавдаров.

Причината за смъртта е удавяне, сочат резултатите от извършената вчера аутопсия. Установени са височинни травми по вътрешните органи от падане от високо. Не са открити никакви медицински находки и травми, които да са причинени от насилие върху Александров, каза още той.

“Извършен е оглед на местопроизшествието и е назначена съдебно-химична експертиза за установяване на алкохол или упойващи вещества в кръвта. Установено е 1.26 промила алкохол в кръвта,  2.04 в урината и 1.94 в гръбначно-мозъчната течност. Експертизата ще покаже след приключване на изследването каква е била концентрацията на алкохол в кръвта му и в урината и в гръбначно-мозъчната течност към настъпване на смъртта”, отбеляза прокурор Владимир Чавдаров.

На 22 май около 17.30 открито тялото на мъж в плавателния канал под Аспаруховия мост, на около 60 метра източно в посока на морето. Тялото е разпознато от близките на 39-годишния Георги Александров.

След като не се е прибрал в дома си около две денонощия той е бил обявен за издирване от родителите му. Разпоредено е на областната дирекция на МВР да установи движението на починалия Александров и хората, с които се е срещал по минути и часове преди настъпване на смъртта му, разкри Владимир Чавдаров.

Действията по разследването продължават.

“От доказателствата, които сме събрали до този момент няма никакви данни за нещо по-различно от хипотезите, които съобщи апелативният прокурор – нещастен случай или самоубийство. Вчера през цялото време държахме връзка с колегите, запознах се с всички, заети с разследването. С мен също има екип криминалисти от ГД “Национална полиция”, съобщи гл. секретар на МВР Ивайло Иванов. “Не са намерени лични документи, телефон, лаптоп, може да са паднали при евентуално подхлъзване или ако е скочил от Аспаруховия мост, тъй като височината е доста голяма”, каза още той.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *