Партньор на Проватон
 Иван Портних: Нека ценим силата на словото и да го използваме разумно

Иван Портних: Нека ценим силата на словото и да го използваме разумно

Сподели в

Да си пожелаем да бъдем единни – като 30-те букви от нашата азбука, думите да ни събират, да не ни разделят, пожела Иван Портних

Кметът на Варна Иван Портних отправи празничното си приветствие от двора на СУ “Димчо Дебелянов”, обновено по европейски проект.

“Тази година най-българският празник – 24-ти май, ще бъде по-тих. Затова по-силно трябва да се чуят думите на благодарност към нашите учители и дейци на културата, към хората, които създават познание и грамотност! Благодаря, че в дните на изпитание те бяха и продължават да бъдат с нас и нашите деца. Влязоха във виртуалните класни стаи и аудитории, поканиха в домовете ни изкуството. Така въпреки социалната дистанция, ние останахме заедно. Вярвам в силата на тази заедност. Затова нека в Деня на българската писменост и култура, да си пожелаем да бъдем единни – като 30-те букви от нашата азбука. Нека ценим силата на словото и да го използваме разумно, думите да ни събират, да не ни разделят”.

Поздравления отправиха също Варненският и Великопреславски митрополит Йоан и Лилия Христова, директор на дирекция “Образование и младежки дейности”. Точно в 11 ч прозвуча празничният звън на камбаните в катедралния храм “Успение Богородично”, а след това в небето бяха пуснати 30 балона с буквите от българската азбуката и 30 гълъба.

Както Varnautre.bg вече ви информира, през тази година, заради извънредната ситуация, в цялата страна денят на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май се отбелязва по нетрадиционен начин. Във Варна на специално създадена страница в социалните мрежи, озаглавена „Варна празнува 24-ти май“ вече са събрани посланията от всички училища и детски градини в морския град. Тази година най-красивото шествие в България, което традиционно минава по улиците на Варна, ще бъде заменено с клипове и снимки във виртуалното пространство. Инициативата е на общинската дирекция “Образование и младежки дейности”.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *