Партньор на Проватон
 Преди да се върнем по офисите…

Преди да се върнем по офисите…

Сподели в

Човек и добре да живее по време на карантина, все в един момент тя свършва и трябва да се върнеш в офиса. Което, каквото и да си говорим, е нещо, което масово очакваме с нетърпение вече.

Нищо против работата от вкъщи, но в един момент писва. Започва да ти липсва да общуваш с други хора, извън домашните, комуникацията на живо е в пъти по-добре, а освен това на моменти разсейването вкъщи е нетърпимо.

Да не говорим, че ако се наложи още да останеш да работиш от дома, съвсем ще изтрещиш и току виж идеш да протестираш срещу ваксините с наночипове на Бил Гейтс.

Така, като деца в края на лятна ваканция, много хора очакват да се върнат на работа.

Въпросът е, че отвъд това въодушевено очакване това, което очаква людете в офисите, е един период на обратна адаптация, който съвсем не е за пренебрегване.

Трябва да се приведеш във вид

Нека не се лъжем. Във всеки офис ги има тези колеги, които ще те изпитват с безпощаден поглед – колко кила си качил, избръснал ли си се, подстригал ли си се, въвел ли си се въобще в някакъв вид. Ако си жена – още по-зле – прическа, грим, обезкосмяване, оформяне на вежди… Външният вид определено е от значение, дори и да не смяташ, че е…

Привеждането във вид обаче е важно и само по себе си. То ще ти постави един чисто психологически вододел между карантината и домашния офис, от една страна, и връщането към нормалното от друга. Затова си трябва едно

Прилично офис облекло

Добре, де, може и по тениска. Но панталоните пък са задължителни, а ти така хубаво си си свикнал без… Дори си готов да убеждаваш околните в това, че работата по гащи е способна да увеличи коефициента ти на полезно действие. А сега – панталон с дълги крачоли…

И не, старата, разшлякана тениска също очевидно не е подходяща за офис среда, та пак идва ред на онези спретнати костюми, ризи, поли, рокли и т.н., които околните смятат за приемливи.

По-ранното ставане

Когато можеш спокойно да спи до 15 минути преди започването на работното време, човек се разглезва. Понякога дори работи от леглото, позволявайки си кратки дрямки от по 20-минути – време, което в офиса е запазено да блееш през прозореца или да се ровиш в социалните мрежи, а в домашни условия успяваш да оползотвориш много повече. Така че – да, сънят ще пострада.

И тия 5 аларми сутринта не ти мърдат. А това да се откъснеш от възглавницата ще изглежда дори още по-жестоко. Все едно още един път в годината сменят часовото време…

Като споменахме разтакаването в работното време

Знаете ли, че от началото на карантината гледането на порно в работно време е нараснало главоломно, според статистиките на Pornhub. Не, ние също нямахме идея. Връщането в офиса обаче ще сложи край на всички онези дребни почивчици през деня – да гледаш един сериал в обедната почивка, да дремнеш набързо, да прецъкаш някоя игра или просто да станеш от компютъра и да свършиш нещо вкъщи.

В офиса, честно казано, тези действия (особено някои от тях) не се приемат толкова добре от околните и от шефовете. Да не говорим, че на служебните компютри не е особено добре да правиш такива неща също…

Толкова много хора на куп

След като два месеца са ти обяснявали, че общуването с хора може да доведе до зараза, смърт и крах на човешката цивилизация, някак да излезеш навън и да се окажеш в общо помещение с толкова други човешки същества, по-голямата част от които са пристигнали в офиса с градски транспорт… В такива моменти всеки ще развие агорафобия. Разбира се, в един момент това ще мине (като всичко останало), но определено първите дни ще са доста дискомфортни.

И въпреки всичко това връщането в офисите малко или много ще подейства добре след периода на изолация.

Така че обръснете се – всеки необходимите места, въведете се във вид, подновете картите за градския транспорт (или заредете колата с гориво) и се стегнете. Нормалното малко по малко се връща.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *