Партньор на Проватон
 Откриват Международния музикален фестивал “Варненско лято“ на 19 юли

Откриват Международния музикален фестивал “Варненско лято“ на 19 юли

Сподели в

Международният музикален фестивал “Варненско лято“ 2020 ще бъде открит на 19 юли. Концертите и спектаклите ще продължат до октомври месец, съобщиха от дирекция “Култура и духовно развитие” в Община Варна. “Изнасяме основните събития на откритите сцени на град Варна. Ще използваме възможностите на популярния в цял свят Летен театър, като спазваме изискванията за социална дистанция и хигиена. Под открито небе там, на 19 юли, ще направим официалното откриване със Симфоничния оркестър на Държавна опера – Варна под палката на маестро Найден Тодоров“, представя идеята маестро Марио Хосен, артистичен директор на фестивала.

 

След музикалната емблема на фестивала рапсодия “Вардар“ от Панчо Владигеров, на сцената ще излезе и един от най-талантливите млади български пианисти – Емануил Иванов, носител на първа награда от престижния клавирен конкурс “Бузони“ 2019. Той ще солира в Концерт №1 на Рахманинов за пиано и оркестър. Емануил Иванов е носител на приза “Млад музикант на годината” за 2019 г., избран преди броени дни с вота на публиката в традиционната анкета на предаването “Алегро виваче” на БНР.

 

В обновената програма ще бъдат застъпени престижните български изпълнители, а новата организация ще позволи да има появи във всички традиционни модули на фестивала – Основна програма, Симпозиум, Музикална лаборатория, Лятна академия, Барок, Опера в летния театър и Кросовър.

 

Ще се проведат и класовете от Лятната академия, но с нови дати – от 12-ти до 19-ти август.

 

Цените на билетите за концертите са от 5 и от 20 лв. със специална цена за учащи се и пенсионери – 2 лв. Билети за събитията от програмата на ММФ “Варненско лято“ 2020: за концертите – на касите на ФКЦ и онлайн на за “Опера в Летния театър“ – на касите на Летен театър, Опера Варна и онлайн. Продажба на билети в деня на събитията – на място преди събитието. ММФ “Варненско лято“ 2020 се организира от Община Варна в партньорство с Министерството на културата и НУИ “Добри Христов“ и със съдействието на Градската художествена галерия, ГХГ “Борис Георгиев“, РИМ-Варна, ТМПЦ-Варна и ФКЦ.

 

Пълната програма на ММФ “Варненско лято“ 2020 можете да откриете в сайта на фестивала: http://www.varnasummerfest.org

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *