Партньор на Проватон
 Не се очаква поскъпване на билетчето във Варна, въпреки загубите от 3 млн.лв. за “Градски транспорт”

Не се очаква поскъпване на билетчето във Варна, въпреки загубите от 3 млн.лв. за “Градски транспорт”

Сподели в

Над 3 милиона лева са загубите на градския транспорт във Варна по време на извънредното положение. Това се дължи на драстично намалелия брой пътници през март и април, когато хората бяха призовани да останат вкъщи заради коронавируса. Въпреки финансовите затруднения, общинският превозвач не е пред фалит, а цената на билета остава 1 лев, съобщава БНТ.

 

Заради кризата с коронавируса е направена оптимизация на разходите в градския транспорт. От дружеството се надяват до края на май да влязат в нормален ритъм.

 

Инж. Злати Златев, изпълнителен директор на “Градски Транспорт” – Варна коментира: “Засега започна леко да се вдига оборотът. Времето предполагам и то оказва влияние, разхлабването на мерките, също”.

 

Въпреки кризата с COVID-19, съкратени в градския транспорт няма. Заради финансовите загуби, дружеството не може да осигури тестване на служителите си за COVID-19.

 

“Това могат да го направят от общината… Смятам, че е редно, защото нашите водачи и най-вече кондукторите са на първа линия, както лекарите”, допълва инж. Златев.

 

Галя Христова от 8 години продава билетчета в автобусите и досега не е работила в условията на пандемия. Споделя, че отказва да таксува пътници, които нямат предпазни маски.

 

“И на следващата спирка, след като не бъдат таксувани, те задължително слизат.

 

След всеки курс се дезинфекцират дръжките, вратите и седалките в автобусите. За да се гарантира здравето на пътници, във всеки автобус е поставен дезинфектант”, заяви Галя Христова.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *