Партньор на Проватон
 Първата в България паралелка по компютърна анимация ще бъде разкрита във Варна

Първата в България паралелка по компютърна анимация ще бъде разкрита във Варна

Сподели в

Учениците, избрали този профил, ще завършат средно образование след успешно полагане на Държавен зрелостен изпит по Български език и литература и допълнителен държавен изпит за придобиване на III квалификационна степен „Компютърен аниматор по теория и практика”

Първата в България паралелка “Компютърна анимация“ с интензивно изучаване на английски език ще стартира през учебната 2020 / 2021 година
в Средно училище „Найден Геров” във Варна.

Училището има 18 – годишен опит в обучението в сферата на информационните технологии, а от 3 години е сред иновативните учебни заведения в областта на облачните технологии.

Като естествено продължение на постигнатото през предстоящата 2020 / 2021 учебна година ще бъде разкрита паралелка ,,Компютърна анимация“ с интензивно изучаване на английски език.

Добрата материална база, 4 компютърни кабинета, стериоскопичен дисплей zSpace, 3D принтер, както и партньорството с Катедра „Информатика” на Варненския свободен университет,,Черноризец Храбър“, са гаранция за качествено обучение в съзвучие със съвременните изисквания на този бранш.

Учениците, избрали този профил, ще завършат средно образование след успешно полагане на Държавен зрелостен изпит по Български език и литература и допълнителен държавен изпит за придобиване на III – та квалификационна степен „Компютърен аниматор по теория и практика”. Това ще им даде възможност за реализация във филмопроизводството, медиите и рекламата.

В Средно училище „Найден Геров” – Варна с визия към съвременните тенденции в образованието с доказани предимства е и Профилът “Софтуерни и хардуерни науки“ с разширено изучаване на “Информатика”, „Информационни технологии” и Английски език.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *