Около 50% от трениращите се върнаха във фитнес залите във Варна

Около 50% от трениращите се върнаха във фитнес залите във Варна

Посетителите са спокойни, не се притесняват от заразяване, спазват се всички правила за социална дистанция и инструкциите за безопасност

След близо два месеца прекъсване заради извънредното положение в страната фитенси отново отвориха врати за посетители на 18 май. Това стана възможно след издадена заповед на Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, с която се допуска практикуването на спорт във фитнес центрове и зали за фитнес при спазването на строги противоепидемични мерки, съгласувани с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Репортер на Varnautre.bg видя каква е обстановката във варненска фитнес зала.

На входа фитнес залата е поставен дезинфектант, с който посетителите да почистват ръцете си при влизане. Създадена е организация, осигуряваща безопасно разстояние между трениращите, като се осигурява разстояние от 1,5 м. между хората. Служителите на рецепция и фитнес инструкторите непрекъснато съблюдават за спазването на тази мярка – следят се камерите в обекта и се наблюдават спортуващите.

зала8

Във връзка с изискването да се допуска по 1 човек на 4 кв. м. площ, служители на фитнес центъра следят за броя регистрирани посетители и при достигане на лимита, останалите биват помолени да изчакат. Времето за престой в залата е ограничено до час и половина.

зала6

Служителите на рецепция и фитнес инструкторите носят защитни маски. Персоналните тренировки се осъществяват като се спазват правилата за социална дистанция. На видни места са поставени надписи, които припомнят да се спазва дистанция, както и да се почистват уредите преди и след използването им.

зала9

Създадена е организация и са осигурени дезинфектанти за ръце, както и такива за почистване на уредите на много места в залата. Преди и след използването на уред или свободна тежест, трениращият трябва да ги дезинфекцира. Успоредно с това, служители се грижат за хигиената, а на всеки 4 часа залата се дезинфекцира основно. Осигурена е естествена вентилация на помещението.

зала

В съблекалните шкафчетата се ползват през едно, навсякъде има поставени дезинфектанти за ръце.

Спортуващите е необходимо да използват лични хавлиени кърпи, както и да посещават залата с чисти обувки.

В часовия диапазон, през който посетихме залата нямаше много трениращи. Служители на фитнеса коментираха за Varnautre.bg, че през първия ден в който са отворили, залата е посетена на около 50% от обичайното и най-вече от редовните клиенти.

Еди1

Инструктурите изразиха очакванията си през идните дни залата да заработи с обичайния си капацитет трениращи. Непрекъснати са обажданията и записваниятя за персонални тренировки.

“Хората, които дойдоха първите дни тук са много спокойни, не се притесняват от заразяване, спазват всички правила за социална дистанция и инструкциите за безопасност”, коментира пред Varnautre.bg фитнес инструктурът Едуард Жалимов.

Leave a Reply
Your email address will not be published. *