Партньор на Проватон
 Има ли значение какво правите веднага след секс?

Има ли значение какво правите веднага след секс?

Сподели в

Прегръщате се, вечеряте или заспивате?

Какво правите веднага след любовен акт? Някои партньори обожават да останат прегърнати още дълго време, други се обръщат настрана и заспиват, трети стават, за да хапнат нещо или да си сипят питие, а четвърти просто си отиват по домовете. Има ли това някакво значение за двойките в дълга връзка? Според учените – има!

Наскоро в американското издание „Архиви на сексуалното поведение” е публикувано проучване с участието на няколко стотин човека, според което колкото по-дълго останат прегърнати партньорите след секс, или пък изразяват по друг начин физическа близост, толкова по-стабилни са отношенията им.

На участниците в проучването са зададени въпроси колко време отделят на периода след секса, на прелюдията и на самата интимна близост и доколко са удовлетворени от отношенията с партньора си. Оказало се, че колкото повече време партньорите отделят за ласки след акта, толкова по-доволни са те от съвместния си живот.

Във второ проучване изследващите наблюдавали 101 двойки (94% от които били хетеросексуални) в течение на три месеца. През първите три седмици участниците ежедневно преминавали през анкети, касаещи сексуалния им живот, като част от въпросите били същите като в първото проучване. Три месеца по-късно на участниците било предложено да отговорят още един път на въпроси за удовлетворението от отношенията.

Оказало се, че в дните, в които партньорите отделяли повече време на „послесловието”, те са се чувствали по-удовлетворени от секса и от партньора си.

Резултатите не зависели от пола на респондентите.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *