Партньор на Проватон
 Петиция за подкрепа на моряците по света започна от Варна

Петиция за подкрепа на моряците по света започна от Варна

Сподели в

Целта е да се привлече вниманието на широката общественост към проблемите на над 150 000 моряци, които с месеци не могат да се приберат

Глобална петиция в подкрепа на моряците е инициирана от морския посланик на добра воля към Международната морска организация /IMO/ к.д.п. Андриян Евтимов и се осъществява с подкрепата на специализирани морски издания, съобщиха организаторите, предаде Радио Варна.

 

Петицията започна днес и още в първите минути е подкрепена от повече от 40 души.

 

Целта е да се привлече вниманието на широката общественост към проблемите на над 150 000 моряци, които с месеци не могат да се приберат от корабите или да се присъединят към корабни екипажи заради пандемията от Covid-19. Има случаи на моряци, които са на кораби повече от 10 месеца.

 

Според инициаторите, документът трябва да бъде подписан онлайн от поне същия брой хора като блокираните от Covid-19 моряци, след което да се изпрати до правителствата на страните-членки на IMO с призив за незабавни и спешни мерки за допускане придвижването на морски лица.

 

Организаторите допълват, че към момента малък брой страни допускат в техни пристанища да се сменят моряци от корабните екипажи, което има пряко негативно въздействие върху тяхното благосъстояние, безопасността на корабоплаването и застрашава глобалните вериги на доставки.

 

Петицията е достъпна онлайн на адрес www.seafarersmatter.com.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *