Партньор на Проватон
 Хората в инвалидни колички вече няма да гледат морето от Крайбрежната алея

Хората в инвалидни колички вече няма да гледат морето от Крайбрежната алея

Сподели в

Хората с увреждания в инвалидни колички вече няма да гледат морето от Крабрежната алея във Варна, а ще имат достъп до плажната ивица. Това е възможно, след като на Централният плаж във Варна бе монтирана платформа за достъп на трудноподвижни хора до плажа и морето.

По плажната ивициа кипи усилена работа по подготовката за предстоящия сезон.

По инфорамация за Varna24.bg на Андрей Василев, търговски директор на фирмата концесионер на варненския плаж, при добро време ивицата ще бъде готова за плажуващи около 24 май.

Пясакът се почиства и заравнява, поставят се съдове за отпадъци, чадъри и шезлонги.

Готовност да поемат грижата за посетителите на плажа имат и медицинските екипи, съобщи неотдавна за медията ни управителят на ДКЦ “Св. Климентина”, д-р Иван Иванов.

При посещението си вчера във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова се спря върху промените, свързани с управлението на морските плажове.

Законът изисква минимум с 50% да бъдат намалени цените на чадъри и шезлонги на плажовете, които са на концесия и под наем. Очакваме предложения от техните стопани, след това ще бъдат обявени цените, за да бъдат наясно посетителите, каза Ангелкова.

Концесионните и наемните такси ще се намаляват спрямо отстъпката в цените на плажните принадлежности. Подготвени са промени в управлението на самия плаж с оглед спазване на мерките за дистанция.

За 2 шезлонга и чадър са предвидени 20 кв. м, увеличили сме изискванията с 4 кв. Дали сме възможност с до 4% увеличаване на територията на преместваемите обекти за това лято, акцентира още министърът.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *