Партньор на Проватон
 Иван Портних: Вярвам, че Варна ще посрещне лятото в нормални условия (ВИДЕО)

Иван Портних: Вярвам, че Варна ще посрещне лятото в нормални условия (ВИДЕО)

Сподели в

“Разбираме всички, че ситуацията е динамична и се променя буквално ежедневно. Вярвам, че с общи усилия ще направим така, че в максимална степен, отчитайки ситуацията в световен мащаб, Варна да посрещне лятото в нормални условия”, каза кметът на Варна Иван Портних след среща с туристическия бранш и министъра на туризма Николина Ангелкова.

“Трябва да сме реалистично-оптимистични в тази ситуация. Съдейки по въпросите на бранша има нагласа за работа през лятото. Виждате, че правителството прави в момента изключително важни стъпки в подкрепа на хотелиерския и ресторантьорския бизнес в страната. Всички заедно ще търсим начини да е възможно най-успешен летния сезон”, коментира още той.

Той благодари отново на всички варненци, които в тези трудни месеци, въпреки личните трудности и лишения, спазваха осъзнато и дисциплинирано санитарно-хигиенните изисквания.

“Благодаря на всички институции, на всички работещи на първа линия, които направиха така, че да минем относително спокойно през този период. Сравнение с другите големи областни градове Варна е с много по-малко установени случаи и за щастие нито един тежък случай. Вярвам, че това отговорно отношение ще продължи”, каза кметът.

Иван Портних коментира и финансовата стабилност на града.

“Естествено, че натиска върху бюджета е сериозен. Безусловно правим всичко необходимо. Хубаво е, че общината влезе в кризата в стабилно финансово състояние. Трудно е да преценим в предстоящите месеци какво ще се случи и какво отражение би имало то по-нататък. Ще действаме според ситуацията”, допълни той.

Нова Варна

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *