Партньор на Проватон
 Отварят за молитви джамиите във Варна и страната

Отварят за молитви джамиите във Варна и страната

Сподели в

След решение на Висшия мюсюлмански съвет джамиите у нас се отварят за колективни богослужения, съобщиха от пресцентъра на Районно мюфтийство във Варна До момента всички колективни мероприятия бяха забранени от началото на извънредното положение.

Въпреки началото на Свещения месец Рамазан, мюсюлманската общност спази всички препоръки на Националния оперативен щаб и решенията на Висшия мюсюлмански съвет. В молитвените храмове, колективни богослужения не се извършваха.

След петъчната молитва на 15.05.2020 г. всички джамии се отварят за колективни богослужения в цялата страна.

Варненското районно мюфтийство издаде заповед, състояща се от 11 точки за мерки за безопасност, които са съобразени с решението на ВМС.

Във Варна ще функционират трите джамии, намиращи се в кв. Аспарухово (дж. Сесевмез), района на Колхозния пазар (дж. Азизие) и района на ЖП Гара (дж. Хайрие).

Предстоящите големи празници, като свещената нощ Кадир и сутринта на Рамазан байрам ще бъдат отслужени при спазване на строги мерки.

Районно мюфтийство – Варна ще направи всичко възможно за равномерното разпределени на потока от хора в трите варненски джамии.

Очаква се във Варна и областта всички служители и доброволци да се справят с безопасното преминаване на празниците и протичането на богослуженията след месец Рамазан, съобщиха от пресцентъра на Районно мюфтийство във Варна.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *