Партньор на Проватон
 Стоян Пасев: Големи хотели няма да отворят, ако до 15 юли не пристигнат туристи

Стоян Пасев: Големи хотели няма да отворят, ако до 15 юли не пристигнат туристи

Сподели в

Повечето от големите хотели във варненските курорти въобще няма да отворят врати това лято, ако първите туристи не пристигнат до 15 юли. Това заяви в ефира на Дарик областният управител Стоян Пасев, според когото предимството на региона са малкото случаи на коронавирус.

“Варна е изключително засегната, защото повече от 50 % от приходите на града са от туризъм. Дори и хотелите да отворят, хората ще са резервирани към пътувания. Надявам се заради малкото случаи на заразени у нас все пак да има някакъв сезон и да дойдат поне туристи от Румъния, която е традиционно силен пазар. Повечето българи си взеха отпуските и няма да могат да летуват”.

24 плажове в региона ще бъдат с наематели. Пасев добави, че се обмислят варианти спасителните постове на охраняемите плажове да бъдат през 150, а не през 100 метра, за да се облекчат разходите на концесионерите.

Строителството във варненските курорти вероятно ще бъде разрешено до 15 юни, за да се подпомогнат фирмите, след като и без това до тази дата няма да започне летният сезон.

За възобновените полети на Летище Варна Пасев заяви, че не могат да бъдат спрени българите да се приберат от чужбина, въпреки че някои държави го направиха за собствените си граждани.

Стартиралият проект за удълбочаване на Варненското езеро, което ще позволи всички пристанища да приемат кораби с газене до 13,5 метра, е на стойност 300 млн. лв и е най-големият досега в областта, коментира още Стоян Пасев.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *