Партньор на Проватон
 Първа езикова гимназия-Варна чества своята 55-та годишнина

Първа езикова гимназия-Варна чества своята 55-та годишнина

Сподели в

На 11 май задружното семейство на Първа езикова гимназия празнува! Любимата на много варненци гимназия отбелязва своите 55 години с виртуален концерт. С почит и признателност към първите, поставили основите преди 140 години, с ентусиазъм и творческо вдъхновение за настоящето, с мисъл за бъдещето. С гордата равносметка за изминалия път, с вярата и всеотдайността сега, с вдъхновяващата устременост в утрешния ден.

В най-голямата възможна зала си дават среща настоящи и бивши възпитаници, звучат думи на признателност, заживяват спомени, отправят се артистични и музикални поздрави. А всеки един от възпитаниците на гимназията е имал своите незабравими 5 години в Първа и така – цели 55 години!

От сайта на Първа езикова гимназия директорът й, Веселин Василев, поздрави учениците, учителите и приятелите на училището с думите:

„Радвам се, че през тези години ние, по мое скромно мнение, не само успяхме да удържим високо вдигнатата летва, но и да я повдигнем още повече, умножавайки успехите в науката, културата, спорта, изкуството, във всички възможни области, защото това е най-типичното за езиковата гимназия – широкият спектър от подготовка, от обща култура и познания, които тя дава на своите ученици.

Само напред и нагоре!“

Химн на Първа езикова гимназия в изпълнение на училищния хора ( репетиция от 11.05.2018г.)

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *