Партньор на Проватон
 Пролетна треска за секс

Пролетна треска за секс

Сподели в

Времето е катализаторът, смятат учените

Всеки сезон има своите секси нюанси. Безспорно обаче пролетта е най-палавото време, а експертите са категорични, че съществува не само пролетна умора, но и пролетна треска за секса. Има няколко фактора, които правят това време на годината особено чувствено. „Времето е катализаторът“, казва пред refinery29.com Даниел Форши, психолог и терапевт по брачни, семейни и индивидуални въпроси. Още от пролетното равноденствие дните стават все по-дълги. Повечето излагане на слънчева светлина увеличава производството на серотонин, невротрансмитер, който повишава настроението. И щастливите хора са склонни да бъдат възбудени хора.

Приятното време ни подтиква да прекарваме и повече време на открито, където е вероятно да общуваме и да се срещаме с потенциални нови партньори. Това ни насърчава да хвърлим и дебелите дрехи, които носехме през цялата зима.

„Хората са по-оскъдно облечени, излагат повече части от тялото. Всичко това ни прави по-склонни да влизаме в режим на чифтосване”, казва Форши.

Може би има нещо малко първично в желанието ни за секс в това време на годината. Птиците се чифтосват през пролетта, видрите също. А човешките биологични желания, включително потомството, също са обвързани със сезоните, показва проучване от 2013 г. „С идването на пролетната или късната зимна топлина, съживените зимуващи животни излизат в света, търсейки храна, а в някои случаи и приятели“, отбелязва Националната федерация за диви животни.

Холи Ричмънд, доктор на науките, соматичен психолог и сертифициран секс терапевт, е съгласна, че клиентите й изглеждат особено заинтересовани да влизат в интимни отношения през пролетта. „Може би са имали раздяла през зимата и са оставили януари и февруари за почивка, а сега са готови да се обвържат”, казва специалистът.

Разбира се, пролетната треска за секс е по-вероятно да засегне хора, които живеят на места с действителни сезони. Без значение къде живеете обаче, тази година зарази коронавируса и социалното дистанциране, пролетната треска може да се забави, докато можете свободно да напуснете дома си и да се доближите до другите. Както Министерството на здравеопазването в Ню Йорк написа в докладна записка за пандемията COVID-19, в момента „вие сте най-сигурният ви секс партньор“.

Превод и редакция: TrafficNews.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *