Партньор на Проватон
 Край на безплатната “синя зона” във Варна! До дни възстановяват таксуването!

Край на безплатната “синя зона” във Варна! До дни възстановяват таксуването!

Сподели в

Краят на безплатната “синя зона” във Варна наближава.

Непосредствено след края на извънредното положение, платеното паркиране и таксуването в зоната ще бъде възстановено, съобщи за медията ни Младен Иванов, директор на  общинското предприятие “Паркинги и синя зона”.

От 14 май водачите, които паркират в очертанията на “синята зона” в центъра на града, ще трябва да заплащат както досега за престоя си. Гратисен период няма да бъде даден за онези, които по една или друга причина не са разбрали, допълни Младен Иванов.

Той сподели, че около 200 000 лв. са загубите на предприятието само за първия месец от обявеното извънредно положение.

Платеното паркиране в центъра на града бе преустановено от 16 март и почти два месеца по-късно то ще бъде задействано отново. Предприетите мерки бяха във връзка със стимулирането на работещите варненци да използват личните си автомобили и избягват предвижването с градския транспорт, където вероятността от струпване на повече хора и риск от разпространение на вируса е по-голяма.

Шефът на “ОП “Паркинги и синя зона” не се ангажира с точна прогноза кога ще бъде финализиран и въведен в експлоатация вторият етап от зоната в широкия център.

“Работим, преасфалтираме улици, полагаме маркировка, но предвид забавянето на всички процеси заради създалата се ситуация, не се наемам да давам крайни срокове”, коментира Иванов.

По информация на директора на дирекция “Финанси и бюджет“ Стефка Господинова, изнесени по време на заседание на ресорната комисия съм Общинския съвет, приходите от “синя зона” ще намалеят с минимум 3 млн. лева при заложени в началото на годината 8,2 млн. лева. В тази сума е отчетено освобождаването от такси за кратковременно паркиране до края на извънредното положение и забавянето на реализацията на втория етап на синята зона.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *