Партньор на Проватон
 БСП-Варна поиска оставката на министър Екатерина Захариева

БСП-Варна поиска оставката на министър Екатерина Захариева

Сподели в

Градския съвет на БСП Варна изпрати до медиите съобщение, в която изказва несъгласието си с присъединяването на България към декларация на група европейски държави по повод 9 май.

 

Според варненските социалисти. В тази декларация грубо се изопачават историческите факти и се отрича и опорочава най-важният резултат от Втората световна война. От БСП-Варна настояват България да от оттегли своя подпис и да застане до тези, които с достойнство ще отбележат 75-годишнината от победата над злото и човеконенавистничеството. Настояват също и министърът на външните работи Екатерина Захариева, незабавно да подаде оставка.

 

Публикуваме Декларацияга на БСП-Варна без корекции:

 

Социалистите на БСП във Варна са дълбоко възмутени от факта, че България се присъедини към позорната декларация на група европейски държави по повод 9 май- Деня на Победата над фашизма. В тази декларация грубо се изопачават историческите факти и се отрича и опорочава най-важният резултат от Втората световна война. Народите на Съветския съюз в коалиция със САЩ, Англия и с участието на народите на Европа предотврати гибелта на човечеството и свободата, за да даде ново бъдеще на всички. Цената на тази победа бяха милионите жертви, пролятата кръв, разрушенията, страданията и нещастията на невинни хора. И да се твърди, че тази победа е всъщност окупация и разрушаване на демокрацията, спиране на прогреса и изолация на Източна Европа от историческото развитие, е грозна манипулация, лъжа и престъпно деяние.

 

Ние, настояваме България да оттегли своя подпис и да застане до тези, които с достойнство ще отбележат 75-годишнината от победата над злото и човеконенавистничеството. А министърът на външните работи, Екатерина Захариева, незабавно да подаде оставка.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *