Партньор на Проватон
 Над 11% спад в строителството

Над 11% спад в строителството

Сподели в

76 сгради се строят във Варна в момента

Ииндексът на продукцията в сектор “Строителство” през март, изчислен въз основа на сезонни данни, е с 11.2 на сто под равнището от предходния месец, сочат данните на Националния статистически институт.

 

През първото тримесечие на 2020 година само във Варна са започнати 76 сгради, със 661 апартамента и обща разгърната площ от 73 676. Морската столица запазва третото си място след София и Пловдив и в това отношение. Близо 850 сгради се строят в цялата страна.

Календарните данни показват намаление от 14 на сто на строителната продукция през март 2020 г. в сравнение със същия месец на 2019 година.

 

През март индексът на произведената строителна продукция, изчислен от сезонни данни, е под равнището от предходния месец, като продукцията от сградното строителство намалява 15.3 на сто, а от гражданското/инженерното строителство – с 5.3 на сто. На годишна база понижението на календарния индекс на строителната продукция през март се определя от отрицателния темп при сградното строителство, където спадът е с 16.8 на сто, а при гражданското/инженерното строителство – с 9.8 на сто.

 

Черно море

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *