Как да постигнете идеалната коремна преса със спорта, който харесвате

Как да постигнете идеалната коремна преса със спорта, който харесвате

Стягаме и оформяме корема, съобразявайки се изцяло с вашите фитнес предпочитания

ЗА ПРАКТИКУВАЩИТЕ ВИСОКОИНТЕНЗИВНИ ТРЕНИРОВКИ

© iStock

Опитайте: катерач

Защо: Ще заздравите горната и долната част на корема.

Как: Започнете в позиция висок планк, сякаш ще правите лицеви опори. Поставете дланите на пода, гърбът ви трябва да е изпънат, а мускулите на корема – стегнати. Свийте единия крак в коляното и го насочете към гърдите си, след което го върнете в изходна позиция. Повторете и с другия крак. Щом влезете в ритъм, опитайте се да поддържате темпото високо.

Колко: Редувайте 30 секунди катерач с 30 секунди планк толкова пъти, колкото можете да издържите.

ЗА ФЕНОВЕТЕ НА ЙОГАТА

© iStock

Седнете на пода, дръжте гърба изправен, издишайте и вдигнете краката си от пода, сгъвайки ги в коляното. Ако искате по-голямо натоварване, изпънете краката напред и ги вдигнете, така че те и тялото ви да застанат под формата на буквата V. Издишайте и върнете в стартова позиция. Направете три серии от по 10 повторения с кратка почивка между сериите.

ЗА ФИТНЕС МАНИАЦИТЕ

© iStock

Застанете във висок планк, като изпънете краката максимално назад. Повдигнете дупето и наклонете главата и гърдите си към пода, изпъвайки ръце пред вас. Задръжте за 5 секунди преди да се върнете в изходна позиция. Направете три серии от по 10 повторения.

ЗА БЯГАЩИТЕ

© iStock

Легнете на пода с крака, свити в коленете и ръце под кръста, обърнати с дланите надолу. Долната част на гърба ви трябва да е максимално „залепена“ за земята. Започнете да вдигате краката си един по един, а ако искате да се натоварите повече, вдигайте и двата едновременно. Ако сте начинаещ, повтаряйте упражнението в рамките на 30 секунди, ако сте средно напреднал – 40, а ако сте професионалист направете 60 повторения. Съберете всичко това в 3 до 5 серии.

Leave a Reply
Your email address will not be published. *