Партньор на Проватон
 Иван Портних: Още зони във Варна ще бъдат отворени за граждани! Ще бъде ограничено пътуването за пенсионерите в пикови часове!

Иван Портних: Още зони във Варна ще бъдат отворени за граждани! Ще бъде ограничено пътуването за пенсионерите в пикови часове!

Сподели в

Пенсионерските карти за пътуване в градския транспорт във Варна да не важат в пиковите часове като мярка за ограничаване присъствието на възрастни хора в пълни автобуси и тролейбуси. Това обяви в интервю за Дарик кметът на морската столица Иван Портних. Той добави, че предстои да издаде заповед за въвеждане на новата мярка, целяща предпазване на по-възрастните хора, като най-уязвими от разпространението на новия коронавирус.

Пенсионерските карти няма да важат за пътуване сутрин до 8.30 и следобед от 16.00 до 18.00 часа.

Още зони във Варна ще бъдат отворени за граждани подобно на парковете. Това обаче ще стане след преценка на ситуацията през предстоящите почивни дни, разкри кметът.

Обективно погледнaто, при разпространение на Covid-19 Варна стои добре на фона на останалите големи градове. Мерките за ограничаване на заразата обаче не трябва да бъдат подценявани, изтъкна Иван Портних. Той благодари за усилията на полицаи, медици, социални работници, доброволци и домоуправители.

Сериозен натиск върху бюджета на Варна има заради борбата с коронавируса. Загубите за “Градски транспорт” от въвеждане на извънредното положение са в размер на близо 3 милиона лева.  В момента няма приходи от синята зона и Двореца на културата и спорта, намаляват и приходите от общинските пазари. Тепърва ще става ясно какво ще е намалението от очакваните приходи от туристически данък. Ефектът от тази криза ще продължи да оказва влияние върху общинския бюджет и през следващите месеци, прогнозира кметът.

Продължава работата по инфраструктурните обекти в града. На финалната права е изграждането на новото кръстовище с кръгово движение на бул.”Васил Левски” с улиците “Девня” и “Георги Пеячевич”. Очаква се да стартинието на проекта за свързване на бул .”Сливница” с магистрала “Хемус”. Почти е завършен комплексът за спорт и отдих на ул.”Студентска”. Във “Владиславово” продължава изграждането на модерна многофункционална зала, а комплексът за спорт и отдих във “Виница” се очаква да бъде завършен до 15 август – Деня на Варна.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

2 Comments

  • През лятото, 1600 часа, Слънцето е твърде високо, на “трш копрали” над хоризонта. След като ограничавате периода на свободното движение на пенсионерите с карти, съответно намалете техните цени, което не вярвам да сторите. Намалява се услугата, реципрочно трябва да се намали услугата..

    • То пък голямото ограничение… до 8:30 и 2 часа следобед. Техните карти не са ли безплатни? Какво да им намалява, да искат да им плаща вредни ли? То е за тяхно добро да не се бутат в най-натоварените часове.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *