Партньор на Проватон
 Търговците на пазарите във Варна настояват за по-ниски наеми

Търговците на пазарите във Варна настояват за по-ниски наеми

Сподели в

Търговците на Кооперативния пазар във Варна се надяват наемите им за месец май да бъдат намалени с 50 процента. Въпреки че пазарите работят, заради кризата с коронавируса клиентите са малко и продавачите са принудени да изхвърлят част от стоката си.

Търговците на хранителни продукти и цветя във Варна казват, че търговията на пазара не върви. Клиенти няма – не само заради страха от зараза, но и заради липсата на пари. Ивелин Иванов плаща за своята сергия по 300 лева на месец. Заради затварянето на пазара през април е платил наполовина. Надявал се е, че така ще остане и през следващия месец.

Ивелин Иванов- търговец: Ние присъстваме на пазара, но ние не работим, защото няма клиенти! А клиентите са затворени и си стоят вкъщи. Просто хората не идват на пазара!

Златка Йорданова продава на пазара от близо 10 години. За първи път не успява да събере парите за следващия наем.

Златка Йорданова: Спряха ни през празниците да работим и да си изкараме паричките за наема! Работим – но стоим и чакаме някой да дойде. Няма толкова много хора и не сме съгласни да плащаме цял наем.

Търговците са подготвили подписка до Общинското дружество “Пазари” с надеждата да бъдат подпомогнати с отстъпка в наема за следващия месец.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *