Партньор на Проватон
 Какво убива либидото

Какво убива либидото

Сподели в

Престанали сте да искате секс? Това е тревожен сигнал, а липсата на желание невинаги е свързано със здравето. Ето някои установени от специалистите причини, чието отстраняване ще върне интереса ви към противоположния пол.

1. Стресът, нервността, безпокойството и недоволството изтощават не само психически. В такова състояние никога няма да се съгласите на секс. Учете се да изключвате външните дразнители.

2. Недостигът на сън провокира умората, раздразнителността, намалява равнището на тестостерона и вдига съдържанието на кортизола в кръвта, който носи тревожното състояние.

3. Преяждането на вечеря кара организма ви да се заеме с преработката на храна, а не със секс. Старайте се да ядете не преди лягане, а и се ориентирайте на леки и постни продукти.

4. Алкохолът притъпява усещанията и влияе на ерекцията. Освен това той обезводнява организма и намалява влажността на влагалището при жените.

5. Излишното тегло изключва разнообразието в секса, затруднява дишането и оросяването на половите органи с кръв, което се отразява директно на качеството на половия акт и на самия оргазъм.

6. Оралните контрацептиви променят хормоналния фон на жената, предизвикват сухота на влагалището, болки по време на проникване и усложнения при достигането на оргазъм.

7. Ниската самооценка също е пречка. Ето защо чувствайте се уверено в леглото, а за целта харесвайте тялото си. Не търсете недостатъци във фигурата си. Просто се наслаждавайте на възможността да се отдадете на секс с любимия човек.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *