Партньор на Проватон
 Освободиха от наем до края на извънредното положение бедни варненци, настанени в общински жилища

Освободиха от наем до края на извънредното положение бедни варненци, настанени в общински жилища

Сподели в

По предложение на кмета Иван Портних, подкрепено от местния парламент, хората, живеещи в общински жилища от фондовете “Резервен“ и “За настаняване под наем на граждани с установени жилищни нужди“, ще бъдат освободени от плащане на наеми по време на извънредното положение.

 

Другата одобрена от съветниците мярка по време на заседанието на Общинския съвет днес бе да се удължи срокът за плащане на такса “смет” с 5% отстъпка до 30 юни включително. Дотогава се увеличава и срокът за заплащане на дължимите парични постъпления от концесионни възнаграждения за дадените от Община Варна обекти на концесия.

 

На днешното заседание Общинският съвет даде също съгласието си за увеличаване капацитета на обществената трапезария към Домашния социален патронаж от 550 на 650 места. Така ще бъдат подготвени 500 пакета със стоки от първа необходимост за хора в неравностойно положение с доходи до линията на бедност на член от семейството.

 

Прието бе предложението на кмета Иван Портних за осигуряване на здравни помощи, в размер на близо 190 000 лв. 40 двойки с репродуктивни проблеми пък ще бъдат подпомогнати със средства от общинския инвитро фонд на обща стойност 116 000 лв. Други 73 150 лв. бяха одобрени за лечението на 184 варненци.

 

С решение на местния парламент 172 души ще получат еднократна социална помощ от Община Варна. 12 от тях са от взривения бл. 302 в ж.к. “Владислав Варненчик”, които ще бъдат подпомогнати с по 500 лв. Опуснатите социални помощи са на обща стойност 46 500 лв. Съветниците гласуваха предварително изпълнение на решенията, за да може след Великден хората да получат средствата.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *